12 серпня 2022 12:47

"Забарний - феномен та топ-футболіст". Екс-захисник збірної України виділив київського динамівця

Екс-захисник збірної України Віталій Вернидуб, який виступає зараз за Кривбас, в інтерв'ю Fanday.net відзначив гру футболіста Динамо Іллі Забарного.


— Хто, на вашу думку, зараз найсильніший молодий захисник в Україні?

— Думаю, що це ні для кого не секрет. Я вважаю, що Забарний. Він загалом феномен. Хлопець у своєму віці показує таку зрілу та досвідчену гру. Плюс у нього дуже добрі дані і антропометрія, і швидкість. Це великий плюс. І те, як він починає атаки… Я вважаю, що вже зараз — це топ-футболіст.

— Забарний перейде до закордонного клубу цього міжсезоння?

— Важко мені сказати, які у них там перебіги в команді, але я вважаю, що такому футболісту треба їхати закордон і проявляти себе там.

Хоча такі футболісти і в Україні потрібні, щоб молоді гравці дивилися на них і розуміли, що кожен має шанс проявити себе і виступити на високому рівні.

— Який чемпіонат Забарному найбільше підходить?

— Дивлячись, як він грає за збірну та Динамо (Київ), то абсолютно будь-який чемпіонат. А якщо вибирати, то чомусь здається, що Англія.

— Як думаєте, у кого з перерахованих захисників найбільше шансів перейти в європейський гранд і хто з них буде проданий за найбільші гроші: Сирота, Матвієнко, Попов чи Бондар?

— Мені дуже подобається стиль гри Матвієнка. Думаю, що в нього найбільше шансів. Хоча Попов також. Жаль його, що він часто травмувався. Думаю, що згодом чорна смуга у нього пройде. Хочеться, щоби він цей період пережив. Має великі перспективи.