10 серпня 2022 10:07

Піке відмовляється від відкладених під час ковіда платежів, щоб допомогти "Барсі" знизити відомість зарплат

«Барселона» близька до домовленості із Жераром Піке про зниження зарплати.

Для реєстрації новачків каталонському клубу необхідно зменшити зарплатну відомість. Після серії зустрічей із керівниками «Барси» захисник готовий піти на поступки. Боси синьо-гранатових сподіваються підписати угоду з Піке сьогодні чи завтра, пише Mundo Deportivo.

Футболіст, контракт якого діє до 2024 року, відмовляється від відкладених у період пандемії коронавірусу платежів.

Домовленості було досягнуто на вечері, де були присутні Піке, його агент, президент «Барселони» Жоан Лапорта, віце-президент клубу Рафа Юсте та директор Матеу Алемані.

Піке вже повідомив керівництво, що хотів би залишитись у клубі до 2024 року. Задля цього він зменшить нинішню зарплату.


Нагадаємо, «Барселона» має сумніви щодо законності контрактів Піке, Марка-Андре тер Стегена, Френкі де Йонга та Клемана Лангле, підписаних у 2020 році. Клуб може звернутись до прокуратури. Однак після згоди Жерара на зниження зарплати «Барси» не матиме до нього претензій у разі розгляду.


На відміну від тер Стегена, де Йонга та Лангле, за контрактом, підписаним у 2020 році, зарплата Піке не зросла, а залишилася на колишньому рівні. При цьому термін угоди продовжили ще на два роки. Тепер Жерар розглядає варіант, при якому відмовиться від частини зарплати за два роки контракту і підпише нову угоду з нижчою зарплатою. Він готовий піти на цей крок, аби допомогти «Барсі» зменшити зарплатну відомість.

Контракти решти футболістів, підписані 2020 року, будуть проаналізовані юристами "Барси". Наразі вони радять звернутися до прокуратури.