28 липня 2022 22:44

Ліга конференцій. Макаренко, Петряк і Шабанов йдуть далі, "Славія" Качараби гримить гібралтарців

Другий кваліфікаційний раунд Ліги конференцій – це 106 команд, розділених на 53 ігрові протистояння. У кожному протистоянні – по два матчі (вдома і на виїзді без правила виїзного голу). Переможці за сумою двох ігор пройдуть до третього кваліфікаційного раунду, переможені попрощаються з єврокубками.


Перші матчі відбулися тиждень тому. Базовий день матчів у відповідь – 28-ме липня.

До вашої уваги - ще деякі результати раунду.

"Габала" (Азербайджан) - "Фехервар" (Угорщина) 2:1 (перший матч - 1:4)
Голи: Мурадов 34, Сілва 73 - Зівзівадзе 44

Угорці програли бій, але виграли війну. Результат першого матчу забезпечив "Фехервару" спокійне життя. Хоча навіть сьогодні могло все скластися інакше, якби Него реалізував пенальті, а так… Євген Макаренко (цілий матч), Артем Шабанов (цілий матч) та Іван Петряк (вийшов на поле на 63-ій хвилині) з партнерами мусили пережити неприємні відчуття. Однак ідуть далі й готуються зіграти з переможцем пари "Петрокуб" – "Лачі".

"Пайде" (Естонія) - "Арарат-Вірменія" (Вірменія) 0:0; пен.: 5:3 (перший матч - 0:0)

Це було нудне протистояння. За 180 ігрових хвилин – жодного взяття воріт. Лише серія пенальті дозволила розмочити цю засуху. "Пайде" святкує історичний для себе успіх – другий поспіль раунд він проходить завдяки одинадцятиметровим.

До цього сезону естонці жодного разу не вигравали єврокубкові протистояння на виліт.

"Кішварда" (Угорщина) - "Кайрат" (Казахстан) 1:0 (перший матч - 1:0)
Гол: Мешановіч 39

Це успіх для скромної угорської команди. Все ж у "Кайрата" єврокубкового досвіду більше. Але не більше майстерності та сміливості. "Кішварда", підсилена українцями Віктором Геєм (цілий матч), Антоном Кравченком (цілий матч), Артемом Одінцовим (цілий матч), Віктором Мельником (32-ві хвилини) та Михайлом Готрою (у резерві), розібралася з суперником насухо й відзначила свій дебют на міжнародній арені виходом у наступний раунд.

Не всі дебютанти так можуть.

"Мілсамі" (Молдова) - КуПС (Фінляндія) 1:4 (перший матч - 2:2)
Голи: Гінсарі 45+2 - Біспо 27, Мієттінен 53, Карільйо 88, Валенчіч 90+1

Нічия у першому матчі була випадковістю. Принаймні, про це можна судити з рахунку матчу у відповідь. Адже якби команди були рівними за класом, КуПС не розгромив би "Мілсамі" 4:1 на виїзді.

"Маккабі" (Нетанья, Ізраїль) - "Башакшехір" (Туреччина) 0:1 (перший матч - 1:1)
Гол: Ндаїшіміє 9

Месут Озіл не грав… Його навіть у заявці не було. Але й крім нього у "Башакшехірі" достатньо зірок: Лукас Білья, Волкан Бабаджан, Лео Дурте. Не дивно, що турки пройшли ізраїльтян, хоча останні (глобально, в загальному) не стоять на місці в плані футбольного розвитку.

З іншого боку, "Маккабі" Нетанья – це навіть за місцевими мірками не гранд. А "Башакшехір" прагне бути на перших ролях у Туреччині. Тож тут без сенсації.

"Ельфсборг" (Швеція) - "Мольде" (Норвегія) 1:2 (перший матч - 1:4)
Голи: Байду 40 - Брейвік 44, Фофана 83

Шведські команди міцні – вчора ми переконалися у цьому на прикладі матчу за участю "Ворскли". Проте конкретно "Ельфсборг" не зміг нав'язати боротьбу "Мольде". Так, ледь не зачепили домашню нічию, але ж у першому поєдинку шведи програли з великим рахунком.

ЦСКА (Софія, Болгарія) - "Македонія ГП" (Північна Македонія) 4:0 (перший матч - 0:0)
Голи: Маттей 31, Йомов 61, Туфегджич 78, Назон 87

Македонська команда витиснула з себе максимум. І цього вистачило тільки для нульової нічиєї на своєму полі. На чужому ж стадіоні – провал. Чи, точніше, закономірний хід речей.

АПОЕЛ (Кіпр) - "Ботєв" (Болгарія) 2:0 (перший матч - 0:0)
Голи: Шебак 45+1, Ефрем 90+3

Після першого матчу були надії, що впаде ще один високорейтинговий… Але АПОЕЛ на домашньому стадіоні все ж підтвердив свій вищий клас і здобув перемогу з сухим рахунком.

Цікаво буде глянути на кіпріотів у матчах проти переможця пари "Осієк" / "Кизилжар". Просто теж не буде.

"Ліллестрем" (Норвегія) - СІК (Фінляндія) 5:2 (перший матч - 1:0)
Голи: Меттью 23, Фрідйонссон 42, Фрідйонссон 56, Фрідйонссон 61, Рослер 85 - Лайне 31, Рохас 90+1

У Лізі чемпіонів "Буде-Глімт" на тижні забив цілу торбу голів. Тепер цей трюк повторив і "Ліллестрем". Взагалі, ця країна, яка є прямим конкурентом України у Таблиці коефіцієнтів (сьогодні вони нас обійшли), заявляє неабиякі амбіції на сезон.

Побачимо, що буде у третьому раунді.

"Славія" (Прага, Чехія) - "Сент-Джозеф" (Гібралтар) 7:0 (перший матч - 4:0)
Голи: Олаїнка 18, Юречка 20, Олаїнка 29, Філа 34, Тьєхі 49, Евертон 90+3, Траоре 90+4

Тарас Качараба відіграв повний матч. Але роботи практично не мав. Це був односторонній рух. За два матчі "Славія" забила одинадцять голів – цим усе сказано.