24 липня 2022 10:51

"Скоро заговорять, що це наш Лукашенко": Моралес та Співаковський назвали дві альтернативи на заміну Павелку

Ведучі програми «ТаТотАке» Роберто Моралес та Михайло Співаковський поділилися своєю думкою про можливих змінників чинного голови УАФ Андрія Павелка.


Виборчий конгрес мав відбутися 5 березня, але через повномасштабне вторгнення Росії він не відбувся. За словами Співаковського, провести вибори можна було онлайн, але команда Павелко принципово хоче це зробити у режимі офлайн.


Також журналіст запевнив, що інтриги на виборах глави УАФ не буде, оскільки жодного альтернативного кандидата ніким не висунули.

Роберто Моралес додав, що проведення виборів потрібне Павелку, оскільки він є членом виконкому УЄФА, і він має бути переобраний на посаді президента УАФ до грудня цього року, інакше вилетить із Футбольного союзу.

"Скоро будуть говорити, що Павелко - це наш Лукашенко", - сказав Співаковський.


Журналіст запропонував альтернативу чинному голові УАФ. Вибір Співаковського впав на Євгена Левченка, який тривалий час проживає у Нідерландах.

«Він дуже давно перебуває у міжнародній профспілці футболістів, людина з європейським менталітетом. Але хоч би яким був Левченко, йому потрібна команда. Без неї нічого не зробити», - підсумував Співаковський.


Однак Моралес вважає, що Левченко в Україні не матиме підтримки і запропонував кандидатуру Андрія Шевченка.

«Я не думаю, що ця посада потрібна Шевченку, йому і зараз непогано він досі на контракті в Дженоа. Можливо, він і не проти був очолити УАФ, зрозуміло, що роботу виконуватимуть його помічники. Для нього потім був би дуже гарним захід до виконкому УЄФА. Там він може здобути хорошу посаду. Але це поки що теорія», - сказав Моралес.


23 січня 2015 року Андрій Павелко став виконувачем обов'язків голови Федерації футболу України замість звільненого Анатолія Конькова. 6 березня того ж року було обрано президентом ФФУ на постійній основі.


У 2017 році було переобрано на другий термін. У травні 2019 року ФФУ стала Українською асоціацією футболу.