3 липня 2022 17:40

Юрій ДМИТРУЛІН: "Після матчу з Вірменією 2000-го стався вихлоп полум'я в нашому літаку"

Колишній гравець збірної України Юрій Дмитрулін розповів, як мало не розбився літак із національною командою після матчу з Вірменією (3:2) у відборі ЧС-2002.


«Після матчу ми приїхали до аеропорту. Усі всім задоволені, всі щасливі, адже виграли. Чартерний літак. Багато людей: керівництво команди, керівництво федерації, журналісти та ті, кому пощастило полетіти на цю гру. Хтось у барі сидить, хтось у дьюті-фрі, у когось із собою було.


Сіли у літак. Команда пішла у хвіст літака, у карти грати. Вирулив він на злітний майданчик, почав набирати обертів, а потім бавовну. Це був Ту-134 чи Ту-154. Сопла ззаду, навпроти вікон, а з них вихлоп полум'я. Маски повипадали. Лужний як закричить: «Стояти». Не дуже приємна ситуація. Усі злякалися.


У результаті заглушили двигун, а ми повернулися в аеропорт. Сказали, що полагодять. Яке полагодимо, там люди вже почали другий день народження відзначати. Ігор Міхалич домовився: за нами з Києва прилетів інший літак, на ньому ми й поїхали назад», – сказав Дмитрулін.


Фото - ФК "Динамо"