26 червня 2022 12:27

Роббі Фаулер заявив, що "Ліверпуль" не піде на умови Салаха за новим контрактом

Колишній гравець «Ліверпуля» Роббі Фаулер висловився про ситуацію із укладанням нового контракту з нападником клубу Мохамедом Салахом.


«Після відходу Садіо Мане я повинен зізнатися, що заінтригований розвитком подій у ситуації з новим контрактом Мохамеда Салаха.


Я не вдаватиму, що знаю, що відбувається з його контрактом, але ясно, що відповідь така: нічого особливого. І це залишає багато питань без відповіді. Очевидно одне: клуб провів кілька дуже чітких, точних та безпристрасних розрахунків із Мане. У квітні йому виповниться 31 рік, він хотів отримати величезний контракт як один із найкращих гравців у світі. Я не звинувачую його за це. На даний момент Мане дорівнює практично кожній зірці світового класу, і він справедливо хотів цього визнання з огляду на поточну орієнтованість на останній великий контракт у своїй кар'єрі.


Однак те, що «Ліверпуль», очевидно, зробив, це провів свою аналітику — що, на їхню честь, вони роблять дуже добре — і вирішив, що продаж Мані, щоб купити Дарвіна Нуньєса та зберегти структуру заробітної плати, була правильним рішенням для клубу . Напрошується питання, які розрахунки вони провели щодо Салаха?


Знову ж таки, я не знаю всіх відповідей, але що мені ясно, так це те, що вони не порушуватимуть свою структуру заробітної плати, щоб утримати його. Якби вони були готові до цього, це вже сталося б. Але послухайте, я не можу звинувачувати Салаха за те, що хоче зберегти високий рівень зарплати, як це зробив Мані. Він володар "Золотої бутси" Прем'єр-ліги, він футболіст року і входить до першої трійки претендентів на отримання "Золотого м'яча".

Яку зарплату отримує гравець, який входить до трійки найкращих у світі? Він, очевидно, вважає, що це більше, ніж пропонує Ліверпуль. Але якщо мій старий клуб проводить складні розрахунки, то Салах теж — а це ніколи не може бути точною наукою. Я думаю, що його слова про те, що незалежно від того, що станеться з його контрактом, він залишиться на «Енфілді» наступного сезону, були явною загрозою.


Ось що він пропонує: віддай мені гроші чи втрати мене безкоштовно. Що, знову ж таки, досить справедливе, і це його право. Він знає, що за останні кілька років він заслуговує на таку ж зарплату, як Кевін Де Брейне, Кріштіану Роналду, Джейдон Санчо та Ромелу Лукаку, які є найкращими гравцями Прем'єр-ліги», — наводить слова Фаулера Mirror.