24 червня 2022 19:34

Артем ЯШКІН: "Чому не можна виїхати за кордон? Я можу тренувати, але не можу застосувати свої навички"

Колишній півзахисник «Динамо» та збірної України Артем Яшкін не підтримує обмеження щодо виїзду чоловіків за кордон у воєнний час.

«А чому раптом не можна виїжджати за кордон? Поясніть мені. В мене зараз немає роботи. Вся моя команда знаходиться у Європі. Діти. Вони не тренуються. У мене була домовленість із однією командою в Італії, що вони нас приймають на два місяці, і я їх там треную. Але мені не можна було виїхати. Уся команда в мене розкидана. Футбол упав ще нижче. Адже я не збираюся там залишатися. Я збираюся повернутися з цією командою до Києва після того, як війна закінчиться.

Ці пацани настільки талановиті, що їх шкода віддавати. Один у «Бенфіці», інший у празькій «Славії», третій у Польщі. Вони вже підписують контракти, ми їх втрачаємо. Вони кажуть: «Санич, якщо ви приїдете, ми зберемося в одному місці, залишимося в «Динамо» і гратимемо». Чому я маю сидіти тут і дивитися?


Я не дезертирую нізвідки, я для України готуватиму футболістів. Так само і будь-який бізнесмен. Дайте йому передплату якусь, і він працюватиме для України. А так більшість чоловіків сидять. Я пішов до нас у тероборону. Приїхав 3 числа, зателефонував. Мені кажуть: «Чекай, тут ще три черги, куди тобі?» Причому вмотивованих людей, які пройшли підготовку. А я ще й у Росії народився.


Я хочу допомогти, але не можу. Я можу тренувати, але не можу застосувати свої навички. За кордон мені не можна. Футболістів у мене нема, роботи немає. Користь треба приносити там, де ти можеш. Якщо можеш приносити користь за кордоном, будь ласка. Адже ніхто не дезертує», — сказав Яшкін.


Фото - ФК "Динамо"