5 червня 2022 16:43

Сергій БАЛТАЧА: "Як колишньому захиснику мені імпонує гра Миколенко"

Сергій Балтача, Заслужений майстер спорту, володар Кубка Кубків УЄФА 1986 року у складі київського "Динамо", неодноразовий чемпіон та володар Кубка СРСР, фіналіст Супер Кубка УЄФА, чемпіон світу 1977 року та чемпіон Європи 1980 року серед молодіжних СРСР, "бронзовий" призер ОІ, срібний призер ЧЄ-1988, учасник ЧС-1982 та ЧС-1986 у складі "Динамо" (1976-1988).


Нині Сергій Павлович живе в Англії, працює у лондонській футбольній академії "Чарльтон Атлетік". По телефону в бесіді з журналістом FootBoom, Балтача поділився своєю думкою про матч збірних України та Шотландії, а також майбутню гру зі збірною Уелбса.


- Хочу відразу сказати, що гра з шотландцями залишила гарні враження: так наполегливо грати в гостях, та ще й під сильним психологічним пресом, для цього необхідно мати міцний характер та високопрофесійну підготовку. Не останню роль відіграла і тактична побудова гри тренерським штабом. А коли у другому таймі наші хлопці трохи підсіли фізично, і суперник створив небезпечні моменти, Олександр Петраков провів своєчасні заміни, і гра знову перейшла на контроль українців.

Також хочу відзначити молодь збірної – хлопці досить впевнено вливаються в гру, видно хороший потенціал, при належній взаємодії зі старожилами національної команди, вони швидко знайдуть необхідний досвід.

Як колишньому захиснику, мені імпонує гра Миколенко - Віталій виграв усі верхові м'ячі, адже "другий поверх" - це "коник" шотландців. За неповний сезон, проведений в АПЛ, він продемонстрував певний прогрес та продовжує вдосконалюватися.


Сьогодні нашим хлопцям належить вирішальна гра зі збірною Уельсу, яка за рівнем майстерності, на мою думку, можна порівняти з Шотландією. На своєму полі вони грають самовіддано, викладаються на 100%, та ще й, що важливо, при заповненому стадіоні. Хочу звернути увагу на не зовсім впевнену гру нашого воротаря у матчі із Шотландією – дії на виходах залишали бажати кращого. Георгію Бущану необхідно краще керувати захистом та взаємодіяти з гравцями оборони. Втім, упевнений, що тренерський штаб все це бачить, проведе необхідну роботу та зможе прибрати ці похибки.

Для перемоги у матчі з Уельсом нашим хлопцям необхідно показати все, що було властиво у попередній грі. З першої хвилини залишатися уважними в обороні, особливо при "стандартах" та навісах у штрафний майданчик. Хазяї поля вміють розігрувати домашні заготівлі, забивати верхові м'ячі. Вони борються до фінального свистка, як би не складалася гра. Кольори Уельсу захищають індивідуально сильні гравці, за якими потрібне око та око. Важливо позбавити їхнього простору, скувати дії.


Рахунок матчу прогнозувати не беруся, але висловлю припущення, що саме збірна України досягне права представляти нашу країну на чемпіонаті світу в Катарі. Від щирого серця бажаю Вам успіхів, хлопці!


Фото: Footboom