28 травня 2022 11:15

"Челсі" зробив заяву про продаж клубу Абрамовичем

Прес-служба «Челсі» зробила заяву про продаж клубу. Раніше, за інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб Великобританії, стало відомо, що російський олігарх Роман Абрамович офіційно продав клуб консорціуму Тодда Боулі.


«Футбольний клуб «Челсі» може підтвердити, що минулої ночі було укладено остаточну угоду про продаж клубу консорціуму Тодда Боулі Clearlake Capital. Очікується, що угоду буде завершено у понеділок. Цього дня клуб опублікує додаткову інформацію», — повідомляється на офіційному сайті «Челсі».

Раніше продаж клубу схвалило керівництво англійської Прем'єр-ліги. Уряд Великобританії схвалив угоду після отримання юридичних гарантій того, що Роман Абрамович, активи якого в країні заморожені, не отримає вигоди від продажу клубу. Сума угоди склала £4,25 млрд (близько €5 млрд).

Нагадаємо, 26 лютого Роман Абрамович передав керівництво клубом опікунам благодійного фонду «Челсі». 2 березня він оголосив, що має намір продати клуб. 10 березня уряд Великобританії запровадив санкції проти Абрамовича. Було заблоковано активи російського бізнесмена, у тому числі і футбольний клуб.