19 травня 2022 23:24

На честь загиблого захисника України та вболівальника "Десни": стадіон імені Гагаріна у Чернігові зовсім скоро може змінити свою назву

Домашню арену Десни після війни допомагатиме відновлювати німецький уряд та Боруссія Дортмунд.

Головний стадіон Чернігова, який носить ім'я радянського космонавта Юрія Гагаріна, розбомбили Військово-космічні сили РФ, у цьому є символізм.

Вже відомо, що допомогти із відновленням арени погодився німецький уряд та Боруссія Дортмунд, за яку виступав Андрій Ярмоленко, який є вихованцем чернігівського футболу.

Як стало відомо з офіційного сайту ФК Десни, зараз у Чернігові йдуть обговорення щодо можливого перейменування стадіону.

Як варіант розглядають назвати арену на честь Андрія «Шерифа» Козаченка – уболівальник Десни, який загинув у лютому 2022 року, захищаючи місто від російських окупантів.

Цю ініціативу підтримують і в самій Десні.

«Хоч і кажуть, що герої не вмирають, але хлопець віддав своє життя за Україну та Чернігів. Тому, звичайно, підтримую таке перейменування», – заявив в інтерв'ю прес-службі чернігівського клубу тренер СДЮШОР «Десна» Володимир Мацута.

Зазначимо, стадіон ім. Гагаріна у Чернігові було відкрито ще 1936 року. Остання реконструкція проводилася у 2008 році. Арена вміщала 12 тисяч глядачів.