19 травня 2022 17:27

"На клубній базі безкоштовно мешкало понад 250 сімей". Луческу розповів про допомогу Джіджі Бекалі українським біженцям

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу в інтерв'ю gsp.ro розповів про ситуацію в київському клубі та відповів на інші питання журналіста видання.


- Яка зараз ситуація з вашими гравцями?
- 12 футболістів у збірній, у Словенії, готуються до відбірного матю на ЧС-2022 проти Шотландії 1 червня. Якщо вони виграють, то 4 червня зіграють із Уельсом. Згодом будуть матчі Ліги націй. Швидше за все, вони гратимуть у Польщі, де перебуває багато українських біженців, тож інтерес до матчів буде високим. Ще 5 наших гравців перебувають у юніорській збірній України та ще 5 у збірній U-19.


- Ходили чутки, начебто ви казали, що збірна України автоматично потрапить на чемпіонат світу.
- Це все вигадки. Моє ім'я просто використали. Я ніколи не говорив нічого подібного.


- Також ви припускали, що видання Gazeta Sporturilor брало хабарі у Джіджі Бекалі. Хіба це не було правдою?

– Я ніколи не говорив про це! У мене було інтерв'ю, в якому я висловив жаль щодо ЗМІ до мого сина Развана, коли він тренував збірну Румунії. Вони писали, що є 100 днів на те, щоб позбавитися цього тренера. Це чинило величезний тиск на мого сина.

- Але ж ви говорили...
- Я сказав, що, можливо, було спонсорування для таких висловлювань. Я не думаю, що хтось із Gazeta Sporturilor хотів нашкодити збірній Румунії. Просто мені все це здавалося дивним. От і все. Я ні на кого не нападав. Я дуже ціную підтримку Бекалі, який активно допомагав біженцям.

– Також він допоміг і вам.

- Так, команда "Динамо" U-19 безкоштовно мешкала на базі його клубу, де йшла підготовка до матчу проти "Спортінга". Загалом на базі проживало понад 250 сімей. Ніхто не знає, які зусилля доклав Бекалі, аби допомогти цим людям.