4 травня 2022 17:52

В Ізраїлі заблокували банківські рахунки партнера російського олігарха Абрамовича

Фото - ua.depositphotos.com


Ґендиректор компанії, що управляє активами Романа Абрамовича, не зміг скористатися коштами через санкції Великобританії.

Ізраїльський банк Hapoalim заблокував рахунки та анулював банківську карту Давида Давидовича – генерального директора компанії Millhouse, яка управляє активами російського олігарха Романа Абрамовича, наближеного до президента РФ Володимира Путіна.


Про це повідомляє видання YNet із посиланням на заяву Давидовича.


За словами ділового партнера російського олігарха, він спробував зняти гроші з ізраїльського рахунку, перебуваючи у Латвії. Проте банкомат "проковтнув" його банківську картку, яка виявилася анульованою.


У відділенні банку Давидовичу повідомили, що його рахунок було заблоковано через санкції, накладені на нього урядом Великобританії.


Громадянин Ізраїлю Давид Давидович намагається заперечити таке рішення через Окружний суд Тель-Авіва.


У банку Hapoalim повідомили, що працюють відповідно до режиму міжнародних санкцій і не можуть коментувати цей випадок із міркувань банківської таємниці.


ЄС та Британія запровадили проти Романа Абрамовича санкції на тлі обмеження фінансової свободи наближених до президента РФ Володимира Путіна російських олігархів.


Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав євреїв "найзапеклішими антисемітами", чим неабияк обурив МЗС Ізраїлю.