22 квітня 2022 13:17

Хавбек "Сампдорії" Торсбю закликав футболістів говорити про проблеми екології: "У разі кліматичної катастрофи у футболу будуть величезні проблеми"

Мортен Торсбю закликав футболістів говорити про проблеми екології.


«Футбол довгий час вважався чимось, що існує поза тим, що відбувається в суспільстві. Але я думаю, що у футболі починають розуміти, що всі будуть мати величезні проблеми. На футбол вплине світ, що не працює.


У разі кліматичної катастрофи або при невирішенні кліматичної кризи у футболу будуть величезні проблеми, якщо вона продовжить існувати як сьогодні.


Я вірю, що футбольні люди хочуть щось зробити, але складна проблема. Це делікатне питання, і я розумію гравців [які не хочуть висловлюватись]. Але я вважаю, що ми маємо намагатися зробити якнайбільше.


У футболістів може бути відчуття: «Я не можу висловлюватись, бо я недосконалий. Я літаю літаками і багато роблю неправильно». Але ніхто не є ідеальним, і ніхто не просить бути ідеальним. Потрібне лише бажання вдосконалюватись.

У нас є час, щоб стати кращим, змінитися, і це мій головний посил, коли я звертаюся до гравців. Важливо, щоб вони розуміли, що є проблема, і хотіли використати свій голос, щоб висловитись і донести цей посил», – сказав хавбек «Сампдорії» та збірної Норвегії.