20 квітня 2022 19:30

Слід за відпочиваючим на дні кораблем: Світоліна і компанія наполягають, щоб російські та білоруські тенісисти залишилися не тільки без "Вімблдону"

Фото - ua.depositphotos.com


Найшанованіший тенісний турнір у світі закрив доступ на свої корти спортсменам з Росії та Білорусі.


Організаційний комітет найстарішого тенісного турніру на планеті заборонив приїжджати на «Вімблдон-2022» спортсменам із Росії та Білорусі.


Такі санкції до тенісистів застосовані в результати повномасштабного вторгнення РФ в Україну за посередництва білоруської влади, яка дозволяє обстрілювати наші міста зі своєї території.

«Від імені Всеанглійського клубу ми хочемо висловити нашу постійну підтримку всім, хто постраждав від конфлікту в Україні в ці шокуючі та тяжкі часи. Ми поділяємо загальне засудження незаконних дій Росії.

Наше рішення продиктоване нашими зобов'язаннями перед гравцями, спільнотою та громадськістю Великої Британії», – йдеться в офіційному прес-релізі.

"Вімблдон", який цього року пройде з 27 червня по 10 липня, став першим великим турніром, який оголосив про недопуск до змагань спортсменів із Росії та Білорусі.

Українські тенісисти Еліна Світоліна, Марта Костюк та Сергій Стаховський вимагають від WTA, ATP та ITF, щоб вони дискваліфікували всіх російських та білоруських тенісистів доти, доки вони офіційно не дадуть негативної відповіді на три простих питання:


Чи підтримуєте ви вторгнення Росії та Білорусі на територію України і внаслідок цього розпочату цими країнами війну?
Чи підтримуєте ви військову діяльність Росії та Білорусії в Україні?
Чи підтримуєте ви режим Путіна та Лукашенка?