12 квітня 2022 16:42

Беленюк - про "зигуючого" росіянина: "Ось що буває, коли міжнародні спортивні федерації повністю не банять спортсменів із рашки"

Золотий призер Олімпіади-2020 та депутат Жан Беленюк висловився з приводу 15-річного росіянина Артема Северюхіна, який продемонстрував нацистське вітання під час церемонії нагородження першого етапу чемпіонату Європи з картингу у Португалії.


Нічого незвичайного, просто російський гонщик Артем Северюхін продемонстрував нацистське вітання під час церемонії нагородження на юніорському чемпіонаті Європи з картингу. Забув лише літеру «z» наліпити на груди», – повідомив Беленюк.

«От що буває, коли міжнародні спортивні федерації повністю не банять спортсменів із рішки. А дають їм формальну можливість обходити санкції, використовуючи для виступів інший прапор».


Після інциденту шведська команда Ward Racing припинила співпрацю із Северюхіним. Крім того, Міжнародна автомобільна федерація повідомила, що розпочала розслідування у справі росіянина.

Северюхін взяв участь у етапі Португалії з італійської ліцензії (під прапором Італії). Раніше Міжнародна автомобільна федерація (FIA) заборонила всім російським гонщикам виступати під прапором своєї країни у всіх змаганнях під егідою організації.