10 квітня 2022 16:14

"Як бачу фото з Маріуполя чи з Бучі – хочу плакати": Воронін болісно переживає війну в Україні

Фото - ua.depositphotos.com


Екс-нападник збірної України Андрій Воронін розповів, як залишав Росію після початку війни.


Андрій Воронін зізнався, що одразу після нападу Росії на Україну не міг перебувати в країні-агресорі та одразу ж виїхав. Нагадаємо, українець працював асистентом головного тренера у Динамо Москва.


Як українець я більше не міг там залишатися. Ми з батьком виїхали з Москви через Амстердам, моя дружина зробила це пізніше через Стамбул. Нам пощастило, що немає потреби тікати. Вся моя сім'я у Рейнланді (Німеччина), нашому будинку не загрожують бомби. Тут батько, теща, ми взяли ще чотирьох українців.

Екс-гравець збірної України зізнався, що плаче, коли бачить фото звірств російської армії в Україні.

«Коли я бачу фото з Маріуполя чи з Бучі, хочу плакати. Мій день починається з новин про війну, і з цим я лягаю спати. Я бачив фільми про Другу світову війну. Але таке – жінки, чоловіки просто лежать на вулицях. Жах, таке ніколи не вибачать!


Бувають моменти, коли я думаю, що все не так, а потім прокидаюся. Всі ці жахливі картинки, а потім стає зрозумілим до болю – це все правда й у 2022 році. Не хочу думати, що все це триватиме роками. Через 2-3 місяці усі наші міста можуть виглядати як Маріуполь. Знищено.

Але я знаю, що моя країна та мій народ ніколи не здадуться. Не знаю, що може зупинити Путіна. Чи достатньо йому України, чи він принесе війну також до Німеччини».


Також Воронін рекомендував російським спортсменам сидіти із закритими ротами, якщо вони не можуть виступити проти війни, то хоч би не повинні її підтримувати.


«Вони мають просто закрити свої роти. Я можу зрозуміти, що росіяни боятимуться висловлюватися. Тому що цього взагалі нічого не змінює, але ти можеш потрапити до в'язниці на 15 років. Але тоді хоч би не поширюйте брехню. Просто сидіть тихо», – заявив Воронін в інтерв'ю Bild.