31 березня 2022 15:03

Екс-гравець "Шахтаря": "Якби не моя травма, "Арсенал" став би чемпіоном"

Справжні шанувальники англійського футболу та просто вболівальники зі стажем ще пам'ятають жахливі події матчу "Арсеналу" та "Бірмінгема" у 2008-му році.


Захисник "Бірмінгема" Мартін Тейлор вже на третій хвилині матчу влетів прямою ногою в ногу нападника "Арсеналу" Едуарду.


Червона картка не виглядала гідним покаранням, дивлячись на жахливу травму футболіста столичного клубу.


Гравець збірної Хорватії пропустив понад рік і досі впевнений, що вчинок Тейлора коштував "канонірам" чемпіонства.


"Я впевнений, що "Арсенал" виграв би чемпіонат у 2008 році, якби не моя травма.


Я в цьому впевнений, тому що на той час ми грали в один із найкращих футболів у світі. Ми були в такій сильній позиції, що були готові вибити з турніру діючих переможців Ліги чемпіонів, "Мілан"… це була неймовірна команда.


Все йшло дуже добре для нас, то чому б нам не виграти чемпіонат? Я знаю, що ви ніколи не можете знати, напевно, в таких речах, але в тому сезоні, зокрема, у тій формі, в якій ми були, і з гравцями, які у нас були - я впевнений, що ми виграли б титул.


Люди говорили про "Барселону" і "Арсенал", ми були двома найкращими командами, за якими на той час можна було спостерігати.


У нас були такі гарні позиції, але після тієї гри, в якій я отримав травму, ми зіграли внічию ще три рази поспіль і програли "Челсі", - згадує екс-футболіст.