16 березня 2022 20:11

Сергій КРИВЦОВ: "Хочеться, щоб це все закінчилося якнайшвидше. І закінчилося нашою перемогою"

Гравець "Шахтаря" і національної збірної України Сергій Кривцов - про війну, нову реальність і впевненість у нашій перемозі


- Сергію, 20 днів Україна протистоїть військовій агресії з боку Росії. Які у тебе думки про все, що відбувається?

- Це жахливо, що в наш час, в XXI столітті може відбуватися подібне – війна в самому центрі Європи. Жахливо все це спостерігати, але ще жахливіше бути всередині цього. Скільки гине дітей, мирних громадян, наших військових... Хочеться, щоб скоріше це все закінчилося. І закінчилося нашою перемогою, тому що ми у себе вдома, ми захищаємо свою Батьківщину від нападу з боку Росії.


- Як ти дізнався про початок війни? Якою була перша реакція?

- Початок війни застав тут, у Києві. Дружина розбудила вночі і сказала, що, начебто, десь стріляють. Я прокинувся, відкрив новинні канали в телефоні і побачив, що з боку Одеси, Херсона пішло вторгнення в Україну. Ми вийшли в зал, щоб обговорити подальші плани, а о 5 ранку почули потужний вибух. Відразу розбудили дітей, спустилися в паркінг і довгий час провели там.


- Як змінилося життя твоєї родини за ці три тижні?

- У нас життя, природно, повністю змінилося. Але намагаємося зберігати хоч трохи від колишнього розпорядку: діти зараз вчаться дистанційно через Інтернет, ми з дружиною знаходимо час, щоб підтримувати форму і робити якісь фізичні вправи.


- Ти брав участь у записі звернення до світової спільноти із закликом підтримати Україну. Як ще зараз можуть допомогти відомі люди, спортсмени?

- У першу чергу, звичайно, треба все це висвітлювати в соціальних мережах, говорити правду всьому світу. Люди багато не знають, з того боку їм не розповідають всієї правди, тому вони і мислять так однобоко. Наше завдання, як публічних людей, - виставляти це все напоказ, говорити про те, що дійсно відбувається в Україні, щоб дізнавалися правду від нас. Ну і допомагати, хто чим може: наприклад, поставками гуманітарними або амуніцією для військових. Цим ми всі теж займаємося. Допомагаємо всім, що в наших силах.


- Що ти можеш сказати жителям України в цей складний час?

- Хотів би звернутися до кожного українця і побажати терпіння, мужності, сил. Ми вже довели всьому світу, що у нас по-справжньому сильна, волелюбна нація. Ми обов'язково переможемо в цій війні! Ми відстоїмо нашу Батьківщину! Все буде Україна!