12 березня 2022 17:17

Юрченко та Філіппов з прапорами України переможно дебютували за "Ригу", якою володіє росіянин – візаві теж влаштував акцію

Рига розпочала сезон 2022 з перемоги над Вальмієрою. Участь у поєдинку взяли одразу 5 українців.


Владлен Юрченко та Олександр Філіппов з перших хвилин вийшли на футбольне поле. Для обох це дебют в офіційному матчі за Ригу (Юрченко перебрався вільним агентом, а Філіппов – на правах оренди з Сент-Трюйдена).


І Владлен, і Олександр з'явились перед глядачами з прапорами України. Інші гравці клубу, яким володіє російський мільярдер Сергій Ломакін, тримали "мовчання". Натомість суперник, у складі якого вийшли Іван Желізко та Роман Якуба, одягнув жовті футболки з написами "Зупиніть війну".


Події у зустрічі розвивались швидко. Вже на першій хвилині Вальмієра вийшла вперед завдяки голу Яунземса. Через кілька миттєвостей рахунок на табло вже був рівним. Це Філіппов чудово реалізував пенальті. А далі була "пауза".


В другому таймі на 61 хвилині поле покинули два українці Риги, але вийшов Юрій Вакулко. І саме господарі святкували перемогу. Вже наприкінці Нгонда поставив крапку. Фінальний свисток зафіксував звитягу трьох українців над двома з рахунком 2:1.


Чемпіонат Латвії, 1-й тур


Рига – Вальмієра – 2:1


Голи: Філіппов, 4, Нгонда, 86 – Яунземс, 1


Фото - ФК "Рига"