4 березня 2022 12:09

Паулу ФОНСЕКА: "Ці люди не заслуговують на це. Але вони герої, вони борються"

Паулу Фонсека разом з дружиною перебував в Україні під час наступу військ РФ. Колишній тренер "Роми", який нині покинув країну, розповів про те, що там відбувалося в інтерв'ю британському Sky Sport.

"Приблизно о 4.30 ранку я прокинувся від бомб і пішов на верхній поверх. Я покликав дружину, яка була дуже налякана. Пішли ще бомби, думаю п'ять чи шість.

Я посадив всю сім'ю в машину, і ми спробували виїхати з Києва, але проблема була в тому, що, коли я виїхав на дорогу, рух було повністю перекрито. Це було неможливо. Ми зупинили машину, думали, що робити, так як було зрозуміло, що ми не можемо там залишатися, прийнявши в результаті рішення відправитися в готель. Там було бомбосховище, де ми знаходилися і вдень, і вночі".

Фонсека продовжує: "Я зв'язався з посольством Португалії, і мені сказали, що на наступний день ми можемо взяти машину для перетину кордону. Ми їхали без зупинок і відчули себе в більшій безпеці, тільки коли дісталися до кордону. За час поїздки ми багато разів чули сирени тривоги, я годинами стояв в пробках, долаючи за годину всього 5 кілометрів.

Ці люди не заслуговують на це. Але вони герої, вони борються. Я не знаю, що ще можна зробити, але цього недостатньо, щоб врятувати цих людей. Ми повинні зробити більше, інакше вони всі загинуть", - сказав Фонсека.