1 березня 2022 16:35

Андрій ВОРОНIН: "Якби я зараз був в Україні, то, можливо, теж взяв би в руки зброю"

Раніше помічник головного тренера "Динамо" прокинув Росію.

"Ми вилетіли з Москви, поки польоти не перекрили. У Дюссельдорфі вже приземлитися не змогли, летіли через Амстердам. Мій батько тільки що переніс операцію, моя теща, дружина і діти зараз тут. Молодші ходили в німецьку школу в Москві, але школа зараз не має значення.

Мені погано. Дуже погано. Коли бачив фотографії зі своєї батьківщини, коли дивився новини... Це виглядало нереальним, немов фільм - тільки фільм жахів. Важко щось говорити.

Що рухає Путіним? Чи розуміє він сам? Може, він просто хоче потрапити в iсторичні книги. Але він там ніколи не виявиться.

Я вдячний жителям Берліна, які вийшли на вулиці. Весь світ підтримує нашу країну. У Росії люди теж виступають проти Путіна. Я отримую повідомлення з усього світу від колишніх одноклубників, від інших спортсменів. І від росіян, які пишуть: "Вибачте, це не ми".

(Про те, що над президентом України Зеленським довго насміхалися) тепер він у центрі бойових дій, ризикує життям у своїй столиці. Це заслуговує максимальної поваги. Минуле не має значення. Знімаю капелюх!

Я пишаюся своєю країною. У нас прекрасні міста, чудові люди. Але те, що відбувається... ми живемо в 2022 році, це не Друга світова...

У мене і у багатьох інших українців є друзі в Росії. У мене є друзі в Харкові, Києві, в моїй рідній Одесі. Мені приходять повідомлення кожні п'ять хвилин. Це важко виносити. Я хочу допомогти. Не знаю, чи варто це говорити, але якби я зараз був в Україні, то, можливо, теж взяв би в руки зброю", – наводить слова Вороніна Bild.