22 лютого 2022 15:13

​Тренера "Аякса" Богарда звинуватили в сексуальних домаганнях в 2020-му

Тренер "Аякса" Вінстон Богард був звинувачений у сексуальних домаганнях, але клуб не звільнив його.

У 2020 році жінка, чиє ім'я не називається, подала скаргу в "Аякс" на помічника Еріка тен Хага, звинувативши його в сексуальних домаганнях. Також жінка анонімно звернулася до правоохоронних органів.

Після скарги юрист потерпілої і "Аякс" організували незалежне розслідування події. Воно тривало майже шість місяців, так як вивчалися сотні повідомлень і відео.

За підсумками розслідування з'ясувалося, що Богард поводився "нешанобливо і агресивно". Клінічний психолог діагностував жінці посттравматичний стресовий розлад через дії колишнього гравця "Барселони".

Пізніше результати розслідування були представлені "Аяксу". У Клубі вирішили, що ця справа не стосується роботи Богарда в клубі і не стали карати тренера. При цьому фахівець контактував з жінкою і в робочий час.

Коментуючи матеріал NRC про подію, в "Аяксі" заявили наступне: "При отриманні таких скарг ми хочемо зробити все, щоб акуратно розібратися в ситуації, як хороший роботодавець".

Раніше "Аякс" звільнив спортивного директора Марка Овермарса через недоречні повідомлення жінкам-колегам. Він відправляв фото пеніса співробітниці клубу.