14 лютого 2022 22:56
1

Артем ЯШКІН: "Ванат весь час націлений на ворота, а Бражко - універсальний робочий кінь"

Екс-півзахисник "Динамо" Артем Яшкін, який працює зараз тренером в клубній академії, в бесіді з кореспондентом Footboom торкнувся низки моментів, що стосуються гравців команди U-19. Зокрема, він сказав про…


Про молодих футболістів, взятих на останній збір першої команди


Такими є капітан U-19 Олександр Яцик, нападник Владислав Ванат, голкіпер Валентин Моргун, захисник Антон Боль, півзахисник Володимир Бражко.


- Ну раз Луческу їх взяв на збір, значить бачить в них якийсь потенціал. А Луческу, як відомо, рідко помиляється.


Владислав Ванат - дуже хороший нападник. Головний його коник - він весь час націлений на ворота. Поки складно сказати, як саме він зможе проявити себе в "Динамо", але грати він буде.


Олександр Яцик - це дуже дисциплінований футболіст, лідер на полі, не дарма є капітаном команди.


Валентин Моргун - тут складно сказати, йому треба для початку виграти конкуренцію у Нещерета, що буде вкрай непросто, враховуючи те, що Руслан вже має пристойний досвід, з "Барселоною" дуже гідно себе проявив.


Володимир Бражко - це взагалі робоча не те, що конячка - я б сказав кінь. Універсальний футболіст. Коли був в академії, то грав, в тому числі, на позиції центрального захисника.


Антон Боль - це голова. У тому плані, що футболіст дуже високого інтелектуального рівня, він завжди думає на полі. Те, що вкрай необхідно на позиції центрального захисника.


Про продовження контракту з півзахисником Антоном Царенко


Тут все абсолютно закономірно, з умінням Антона думати на полі, читати гру продовження контракту з ним цілком логічно. Додамо до цього ще й досвід футболіста - три асисти в п'яти матчах Юнацької ліги УЄФА на момент продовження контракту говорять самі за себе.


Про прохід "Депортіво" та перспективи зі "Спортінгом"


Ні в якому разі не хочу применшувати заслуги хлопців, але, в той же час, "Депортіво" зробив все, щоб далі пройшло "Динамо". Або зірки так зійшлися, або ще щось, але все підштовхувало до того, що кияни повинні були вийти в наступний раунд. Навіть гол був забитий з тієї зони, звідки видалили іспанського гравця. Ну і серія пенальті, де щасливий квиток опинився в наших руках.


Що ж стосується "Спортинга" (матч проти португальців запланований 1або 2 березня - прим.), то тут складно щось сказати. Поки ця команда виглядає відвертою темною конячкою.


Про розформування чемпіонату U-21


Якщо чесно, то це дике рішення. Я особисто не бачу об'єктивних причин для розформування U-21. І тоді їх не бачив, і, тим більше, зараз вважаю, що нічого хорошого це не дало. Он, скільки гравців розбіглися по орендах, де у них дуже мало шансів себе проявити.


І що зараз буде з U-19, навіть складно уявити. Особливо після липня, коли набуде чинності рішення ФІФА про орендне обмеження. В результаті чого гравців доведеться розпихати, де тільки можна. А відмазку, що треба створювати чемпіонат серед жіночих команд, я взагалі зрозуміти не можу. Створюйте паралельно. А то реально виходить божевільний дисбаланс, коли поповнюється U-19 дуже добре, а далі куди їх усіх дівати?


Євген Савчук


Капець, невже це фото Яшкіна? Взагалі не впізнати( А колись його ще називали "другим Заваровим",якщо не помиляюся...