14 лютого 2022 10:09

Василь КАРДАШ: "Де Дзербі будує колектив, а у Луческу все стабільно"

Поки в українському чемпіонаті зимова пауза, zbirna.com поспілкувалася з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних питань, пов'язаних із Прем'єр-лігою. Але треба відзначити, що все це - на даний момент. Що з цього вийшло, судіть самі. Взяв участь у цій рубриці екс-півзахисник збірної України Василь КАРДАШ.


— Василю Ярославовичу, хто головний претендент на перемогу у чемпіонаті?

— Наразі складно відповісти на це запитання. Так, Шахтар випереджає Динамо на два очки, але фаворита чемпіонських перегонів, гадаю, визначать перші три-чотири тури весняної частини сезону. Поясню чому. Гірники роблять великі вливання у кадровий потенціал команди, але не слід забувати, що Роберто Де Дзербі лише будує колектив під своє бачення. Водночас, у Динамо все стабільно. Мірча Луческу відточує гру підопічних, не сахнувшись з боку в бік, тому на даний момент я розцінив би шанси конкурентів як 50 на 50.


— Яка команда здобуде бронзові медалі?

— Мені дуже подобається робота Віктора Скрипника, але оскільки наставник щопівроку втрачає провідних виконавців, Зорі буде складно повторити свій минулорічний успіх. Наразі добре виглядає Дніпро-1, якому, напевно, я й віддам перевагу у боротьбі за третє місце.


— Назвіть чотири колективи, які за підсумками чемпіонату посядуть місця з 13-го до 16-го.

— Думаю, що Інгулець, Мінай та Маріуполь залишаться на своїх місцях, а ось на 13 позицію опуститься Львів. Чорноморець, враховуючи його кадровий потенціал, вважаю, зможе вибратися з небезпечної зони.


— Який футболіст запам'ятався вам у першій частині сезону?

— Довбик давно був претендентом на влучення до збірної України. Цього року Артем, як кажуть, вистрілив. Він є найкращим бомбардиром чемпіонату і, знову ж таки, дуже добре виявив себе у складі головної команди країни. Упевнений, що це ще не весь його потенціал, гравець має ще додавати… Також в осінній частині сезону класно себе показав і Микола Шапаренко.


— Що скажете про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?

— Я не скажу, що ми взагалі падали на саме дно, але й до кращих років нам ще далеко. Проте українська Прем'єр-ліга потроху набирає обертів щодо конкурентоспроможності. Я вірю, що мине ще трохи часу, і ми наблизимося до пікових сезонів, подібних до тих, що були в середині 2000-х.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото - Footboom