13 лютого 2022 08:09

Мойес про Зума і кота: "Схоже, люди хочуть бути суддею і присяжними, хоча є закон. Судити не вам"

Головний тренер "Вест Хема" Девід Мойес знову висловився про скандал з Куртом Зума, який жорстоко поводився зі своєю кішкою.


"Судити не вам, судити повинен закон. Схоже, люди хочуть бути суддею і присяжними, хоча є закон, який визначає, хто буде суддею і присяжними. Не ви. Не я. Зума працює на нас, і в даний момент він продовжує це робити.


Не думаю, що клуб міг діяти ще рішучіше і швидше. "Вест Хем" дуже правильно вчинив, оштрафувавши його на максимально можливу суму. Це вчинок не клубу і не мій. Ми покарали людину. Якщо спонсори йдуть, то з цим буде працювати клуб, не я.


Керівництво клубу не приходило до мене [з проханням виключити Зума зі складу], і це дуже добре. Якщо ви думаєте, що пропущена гра - це рішення, то хтось із вас знає, скільки матчів він повинен пропустити? Я розумію почуття людей. Але при цьому я думаю, що залишити його при роботі - правильне рішення. Розслідування подбає про те, що станеться далі.


Я знаю, де знаходиться мій моральний компас, і я знаю, що якщо справа стосується тварин... Немає людини, яка любить своїх тварин сильніше, ніж я. З цієї точки зору я можу спокійно дивитися на себе в дзеркало.


У мене є побоювання [з приводу Зума], тому що я думаю, що він дійсно кається і по-справжньому розчарований своїми діями. І я відчуваю, що це може вплинути на нього.


Реакція на стадіонах буде, він повинен цього очікувати, і це обґрунтовано. Я думаю, вболівальники "Вест Хема" надали йому хороший прийом. Курт знає, що допустив помилки, і йому доведеться понести покарання. Ми знаємо, що можливі й інші санкції", - сказав Мойес.