11 лютого 2022 17:50

Футболісту "Вест Хема" Зума, що вдарив кішку, загрожує тюремний строк

Захисник англійського "Вест Хема" Курт Зума може отримати тюремний термін за жорстоке поводження з тваринами, повідомляє The Sun.


Раніше ЗМІ опублікували відео, на якому 27-річний Зума б'є свого вихованця рукою по мордочці, штовхає кішку ногою, жбурляє її на кухні і ганяється за нею по будинку.


Як наголошується в матеріалі, у справу втрутилося британське Королівське товариство захисту тварин від жорстокого поводження (RSPCA).


- RSPCA працює швидко - ще до того, як відео жорстокого поводження Зума з кішкою стало вірусним. На них чиниться тиск, щоб вони зробили рішучі дії після того, як поліція передала їм матеріали для розслідування.


Якщо вони вважатимуть справу досить серйозною, Зума можуть бути пред'явлені звинувачення вже наступного тижня. Подія викликала великий суспільний гнів, і це абсолютно справедливо, але розслідування має бути проведено в повному обсязі, — йдеться в заяві організації.


Футболіст передав RSPCA своїх вихованців для оцінки стану здоров'я, тварини залишаться під опікою RSPCA до закінчення розслідування.


Якщо справу буде доведено до суду, Зума загрожує покарання від заборони на володіння тваринами, до тюремного ув'язнення, проте останній варіант малоймовірний, йдеться в матеріалі.


За даними ЗМІ, клуб за підсумками цього інциденту оштрафував гравця на двотижневу зарплату.