9 лютого 2022 20:28

Остап МАРКЕВИЧ: "Легіонери? Нам все одно. Головне, щоб це були кваліфіковані футболісти"

Головний тренер "Маріуполя" Остап Маркевич підбив підсумки першого турецького збору команди.


— Останнім часом рівень суперників на зборах у Туреччині досить високий. Відверто слабких команд немає. Усі команди бойові, з характером. Особливо це стосується балканських команд. "Сілекс", спарингом з яким ми завершували перший збір, не є винятком. У другому таймі, коли ми випустили практично новий склад, нам вдалося забити два м'ячі - супернику десь не вистачило свіжості. Окрім перемоги порадувало те, що ми практично нічого не дозволили супернику створити біля своїх воріт та зіграли на нуль. На сьогоднішній день гра в обороні – наше головне завдання.


— Перший збір "Маріуполя" добіг кінця. Наскільки ви задоволені структурою гри своєї команди? Рівнем готовності?

— На 100 відсотків важко бути задоволеним. Якщо взяти спаринг з "Сілексом", то у першому таймі нам десь не вистачало правильних взаємодій. Нам треба ще згадати наші взаємодії в атаці, які були у нас в осінній частині сезону. Але загалом, в ігровому аспекті ми виглядали непогано. Щодо фізичних кондицій, то на тлі навантажень ми показали гарний рух.


- Як можете оцінити перший збір команди?

— Загалом усю заплановану роботу ми виконали. На жаль, погода внесла невеликі корективи до нашого ігрового графіку і один спаринг не відбувся. Але загалом усе добре. У заключній грі з "Сілексом" були вже помітні наші ігрові принципи та ідеї, які ми хочемо розвивати. Повторюся, найголовніше – нам удалося зіграти на нуль. Це радує.


— Напевно, головне питання, яке турбує шанувальників "Маріуполь", — це комплектація…

— Наразі наше поповнення – це Гальчук та Биков. Плюс у нас зараз на перегляді перебувають три молоді футболісти: Козик, Гулько та Гончарук. Вони досить непогано себе проявляють (Гончарук забив, а Козика, напевно, можна назвати найкращим гравцем спарингу з "Сілексом"), і ми маємо бажання підписати з ними контракти. Але це молоді хлопці. У них є хороший потенціал, але вони ще мають багато роботи. Тому ми чекаємо на досвідчених гравців.


- На другий збір?

- Можливо. Подивимося. Хотілося б, щоб наші потенційні новачки приєдналися до нас на другому зборі. Щоб вони мали час зрозуміти наші ігрові ідеї.


- Це будуть легіонери?

- Нам все одно. Головне, щоби це були кваліфіковані футболісти.


Фото - ФК "Марiуполь"