7 лютого 2022 11:03

Експерт: "Супряга не заслужив зворотну заміну, його дебют не можна назвати провальним"

Експерт і коментатор телеканалів Футбол 1/2/3 Олександр Михайлюк ексклюзивно для Footballua.tv прокоментував дебют Влада Супряги за Сампдорію. Нагадаємо, вчора генуезці розгромили Сассуоло - 4:0, а українець відіграв 27 хвилин.


"Про причини заміни Влада Супряги все сказав тренер команди Марко Джанпаоло. Так що не буду повторювати його слова, а спробую пояснити логіку, якою керувався Джанпаоло. Габ'ядіні, якого поміняв Влад на 36 хвилині, все ж грає трохи глибше і більше відпрацьовує в обороні. Можливо, ті ж функції тренер вимагав і від українського форварда, але нестача комунікації призвела до того, що у генуезців залишалося два чистих форварда, дві дев'ятки, якщо хочете – це Капуто і, власне, Супряга. Обидва грали дуже високо і були певною мірою відрізані від решти команди. Грати з двома чистими форвардами можна було ще років 10-15 тому, коли схема 4-4-2 була найпопулярнішою в світовому футболі, але зараз рідко хто вдається до цієї моделі, особливо коли твоя команда вже виграє 2:0.


У другому таймі Джанпаоло відчув, що Сассуоло перехоплює ініціативу і просто наситив центр поля ще одним виконавцем. Ще треба розуміти, що це був той момент, коли новому-старому тренеру дуже потрібно здобути свою першу перемогу, і тут не до сентиментів і думок про те, що зворотна заміна може образити футболіста. І я б не сказав, що Владислав "заслужив" цю зворотну заміну. Це просто був збіг обставин, і ті 25-27 хвилин, що він відіграв, не назвеш провальними.


У роботі з м'ячем до Влада особливих питань немає. По-перше, він нечасто з цим м'ячем перетинався, а коли все ж його отримував – то грав дуже просто - на найближчого партнера. Єдиний невиразний момент був якраз перед заміною. Владислав отримав м'яч у просторі. Почав очікувати підтримки партнерів, а коли вони вже прибігли Владу на допомогу – він вирішив все ж зіграти індивідуально і піти на захисника, щоб самостійно завершувати атаку. Захисник Сассуоло м'яч легко відібрав і арбітр після цього показав, що відбудеться заміна.


Ще в першому таймі Влад чимало відкривався, вбігав у вільні зони. Ось правда передач хороших наш чемпіон світу у віці до 20 років так і не дочекався і це при тому, що якісні ривки за спину захисникам суперника у Супряги були.


Серед усіх форвардів, які є в Сампдорії, Супряга - найшвидший. Травмованому Квальяреллі – 39 років, Капуто - 34, Габьядини – 30. Супряга - єдиний форвард команди з такими характеристиками, і значить, що свої шанси в нинішньому сезоні футболіст ще отримає.


Зараз Владиславу важливо вчити мову, покращувати комунікацію з тренером і партнерами, набирати у фізиці і звикати до ритму Серії А. І головне - не накручувати себе і не сприймати цю заміну в дебютному матчі на особистий рахунок", - підсумував експерт.