6 лютого 2022 23:02

Досягнення українських футболістів в Англії: Зінченко обійшов Шевченка, Миколенко випередив Вороніна

Вчора в 1/16 фіналу Кубка Англії синхронно зіграли всі наші три представники в АПЛ — Олександр Зінченко, Віталій Міколенко та Андрій Ярмоленко. І всі троє зі своїми командами виграли, пробившись до 1/8 фіналу розіграшу, пише zbirna.com. Вже відомі і суперники відповідно Манчестер Сіті (Пітерборо (D2) у гостях), Евертона (вдома – з переможцем пари Борнмут (D2) – Борем Вуд (D5)) та Вест Хема (Саутгемптон (D1) у гостях). Матчі очікуються на початку березня.


Найбільше навантаження на стадії 1/16 фіналу отримав Ярмоленко – 120 хвилин. Причому його команда двічі пішла від ганьби у протистоянні з Кіддермінстером Харрієсом, що представляв 6-й (!!!) дивізіон англійського футболу. Спочатку у компенсований час Вест Хем зрівняв рахунок — 1:1, а потім уже у компенсований час овертайму вирвав найважчу перемогу — 2:1.


Миколенко грав із Брентфордом (D1) до 73-ї хвилини та пішов з поля, коли його команда вигравала 3:1 (підсумок – 4:1). А Зінченко увійшов у гру з Фулхемом (D2) на 67-й хвилині. На той час вже було встановлено остаточний рахунок зустрічі — 4:1. Втім, навіть сам факт повернення українця у складі МанСіті є позитивним, адже це його перший матч з 26 грудня.


Зінченко проти Фулхема зіграв свій 8-й матч у розіграшах Кубка Англії та вийшов на чисте 3-е місце у рейтингу українських легіонерів. За спиною залишився Андрій Шевченко, попереду Олег Лужний та Сергій Ребров. На крок до Шевченка наблизився Ярмоленко, а Миколенко залишив за спиною одразу трьох футболістів (Олексій Чередник, молодший Сергій Балтача та Андрій Воронін).


Після матчів 1/8 фіналу коректив у цьому рейтингу не передбачається, а вже чвертьфінальні поєдинки можуть принести нові зміни. Якщо, звісно, клуби українських легіонерів пройдуть наступний раунд.