3 лютого 2022 16:50

Еміль КАРАС: "Наші східні люди і колишній соцблок не так виховані. Ми не до кінця професіонали"

Тренер Динамо Еміль Карас розповів в інтерв'ю Sport Arena про відмінності в менталітеті між Західною Європою і країнами колишнього соціалістичного табору.


На його думку, західноєвропейські футболісти більш професійні у ставленні до своєї справи.


"Чого мені не вистачає як тренеру? Я припускаю, що перший час гравці відчували напругу, коли я заміняв Луческу, але ми не такі професійні, як в Європі. Там інший менталітет, вони інакше виховані з дитячого віку. Там футболістам все одно, хто тренер, - Іванов, Петров...Вони повинні виконати цей обсяг", - пояснив Карас.


"Наші східні люди, колишній соцблок не так виховані. Ми не до кінця професіонали. Ми намагаємося ними стати, але для цього потрібен час. Напевно, чогось мені не вистачало ці п'ять тижнів, що я заміняв Луческу. Як його можна замінити? Це нереально. Те, що я намагався зробити - це був я, а не Луческу. Тут все зрозуміло і просто".


"Не сподобалося десь ставлення до справи. Гравці могли дати собі послаблення, зайвий раз не побігти, відповісти один одному або мені на якусь підказку. Тобто ось такі послаблення. Це нормально, але нам заважало. Керівник, начальник - він один. І як би не намагався друга людина зробити вигляд, що він начальник, він лише зробить вигляд, але не стане таким же".


"Гусєв і Вукоєвич - такі ж асистенти. Не можу сказати, як вони потрапили в клуб. Зрозуміло, що вони довго тут грали, але як вони прийшли в тренерський штаб - я не знаю. У них свій спектр роботи, вони мають свої функції і на полі, і в роздягальні. Містер на кожного розподіляє ці обов'язки. Кожен на своїй ділянці роботи може підказувати і виконувати якісно свою роботу. Олег і Вуко лише на початку свого тренерського шляху, вони молоді, і їм потрібен досвід для роботи".