2 лютого 2022 21:11
1

"Бог сказав мені закінчити матч". Суддя пояснив дочасний фінальний свисток у матчі Кубка Африки

Арбітр Джанні Сіказве розповів, чому він заздалегідь дав фінальний свисток у матчі групового етапу Кубка африканських націй між Тунісом і Малі.


"Було дуже жарко, з жахливою вологістю, більше 80%. Після того, як ми провели розминку перед матчем, стало ще гірше. Скільки б води я не пив, я завжди відчував спрагу. З часом ставало ще гірше. Я почав втрачати орієнтацію.


Я більше не чув підказок від асистентів, які намагалися зв'язатися зі мною через навушники, допомогти мені, тому що бачили, що щось йде не так. Я їх не чув і я не пам'ятаю про це. Я був у своєму світі, який був відрізаний від помічників.


У мене був тепловий удар, але все могло бути набагато гірше. Коли я потрапив до лікарні, мені сказали, що я можу впасти в кому в будь-який момент. Того дня я мало не опинився в труні. Те, що сталося, було дуже небезпечно. Думаю, що Бог сказав мені закінчити матч. Він врятував мене", - наводить слова Сіказве L'equipe.


Нагадаємо, замбійський рефері дав свисток про закінчення матчу на п'ять хвилин раніше покладеного, а потім відновив гру і знову свиснув за хвилину до кінця основного часу матчу.

Да уж...Обычно всегда на матче есть четвертый арбитр, тот , что таблички с номерами игроков поднимает при заменах. Он может всегда подменить главного , чуть что... Но в Африке это видно не принято...)))))