28 січня 2022 09:00

Авраам ГРАНТ: "Збірна Польщі - це хороший варіант для Шевченка"

66-річний Авраам Грант відомий по роботі з багатьма ізраїльськими клубами, але пік його тренерської кар'єри припав на сезон 2007-08, коли Грант очолив "Челсі". Після були "Портсмут", "Вест Хем", "Партизан" і збірна Гани. З 2018 року він працює в Індії. У "Челсі" Грант встиг попрацювати з Шевченком. В інтерв'ю Sportowe Fakty Авраам згадав про те, яким гравцем був Андрій, а також вважає, що український тренер зможе проявити себе в Польщі. Нагадаємо, що 27 січня Цезарій Кулеша підтвердив, що веде переговори з Шевченком, але зараз все залежить від "Дженоа".

- Андрій завжди був фантастичним гравцем, я ним захоплювався і задоволений, що ми змогли попрацювати разом. Так вже вийшло, що він отримав травму. Потім відновився від пошкодження, провів фантастичний відрізок сезону, а потім знову травмувався. Можливо, йому не щастило в "Челсі", але він завжди залишався висококласним гравцем. Коли він був на полі, то завжди змушував нервувати захисників.

До того ж у Шевченка була висока конкуренція, тоді мені довелося робити ставку на форвардів, які не отримували травми і стабільно виходили на поле, але в цьому немає провини Шевченка. Будь-який тренер буде довіряти тим, хто знаходиться в хорошій ігровій формі.

Але я б відзначив і інший момент: Андрій - дуже ввічливий і інтелігентний хлопець. Шевченко завжди дуже добре розбирався в тому, що відбувалося на полі. Ми з ним часто говорили про футбол, і я повинен сказати, що він дуже добре розумів, як можна змінити ситуацію на полі, у нього були дуже цікаві тактичні рішення, які показували, що якщо він захоче бути тренером, то у нього це вийде.

Поки що Андрій знаходиться на початку свого тренерського шляху, але я думаю, що він може бути дуже хорошим тренером. Збірна Польщі? Для нього це хороший варіант. Він буде тут розвиватися. Він вже показав у збірній України, що має задатки хорошого тренера, справжнього професіонала.