23 січня 2022 21:10

Левандовскі - про призначення Шевченка в збірну Польщі: "Якщо комусь хтось потрібен, гроші обов'язково знайдуться"

Ім'я нового тренера збірної Польщі буде оголошено 31 січня. Швидше за все, це буде один з двох: Андрій Шевченко - Адам Навалка. У випадку з українцем весь час говориться, що проблемою може бути його висока зарплата.


Своєю думкою про це поділився екс-гравець донецького "Шахтаря" і збірної Польщі Маріуш Левандовскі.


- На даний момент важко сказати, чи підійде Шевченко нашій команді. У нього великий досвід. Своїми результатами в збірній України він довів, що може знайти себе в цій ролі. Думаю, що багато тренерів хочуть працювати в національних командах. Наша збірна не є слабкою. Боротьба за кубок світу, потім гра в Лізі націй і відбір на чемпіонат Європи - це великий виклик. Мені здається, що Андрій обов'язково розгляне пропозицію польської Футбольної асоціації і дуже сильно задумається над ним.


Найбільшим знаком питання в кандидатурі колишнього тренера збірної України є його зарплата. У своїх попередніх роботодавців 45-річний гравець заробляв від 2,5 до 3 мільйонів євро за сезон. Польський футбольний союз на даний момент виплатив третину цієї суми (Пауло Соуза отримав 800 000 євро). На думку Левандовскі, гроші не повинні бути фактором, що знижує шанси українця.


- Я б не став дивитися на розмір зарплати. У наші дні мова йде про великі і запаморочливих суми. Якщо комусь хтось потрібен, гроші обов'язково знайдуться. Головне - вибрати людину, яка принесе в збірну нові якості.


У Шевченка є авторитет і характер для такої роботи. В Італії у нього нічого не вийшло, але таке життя тренера. Іноді трапляється така команда, що важко зробити щось більше. У збірній Польщі є багато гравців, які можуть скласти дійсно хороший колектив. На мій погляд, все можна організувати досить швидко, - сказав в інтерв'ю TVPSPORT.PL Маріуш Левандовскі.


Не обійшлось і без спогадів про першу зустріч.


- Мої спогади, пов'язані з Андрієм, дуже приємні. Ми познайомилися, коли Шевченко грав у "Мілані" та київському "Динамо". Всі наші зустрічі проходили на полі. Один раз він був на вершині, іншим разом вже щасливий був я. Тепер він вибрав для себе тренерську стезю. Він хоче передати свої знання та досвід у цій галузі. Я бажаю йому всього найкращого. Я б хотів, щоб він досяг успіху в цьому.