18 січня 2022 21:49
1

Володимир БАЄНКО: Завжди буду жити з пенальті, який не забив "Динамо" в Кубку"

Генеральний директор "Кривбасу" Володимир Баєнко розповів, як незабитий пенальті у фіналі Кубка України-2020 вплинув на його кар'єру.

- Після зарубіжних подій ви повернулися в Україну. Здавалося, у "Ворсклі" настала стабільність, проте все змінив один пенальті у фіналі Кубка. Доленосний момент?


- Ще до цього випадку в Полтаві було не все добре-тренер не розраховував на мене. Починаючи з зимових зборів, я став грати менше. Звичайно, якби я забив у фіналі, а ми виграли трофей, то кар'єра склалася б по-іншому. Однак про це не варто шкодувати. Так, я помилився. Але ж не навмисно.

- У роздягальні Юрій Максимов не влаштовував розбір польотів?

- Всі, хто були там, знають, як було насправді. Якщо коли-небудь захочуть, то розкажуть. Це чоловіча роздягальня. Все, що було - на його совісті. Йому з цим жити. Я б, напевно, так не вчинив. Але це вибір тренера. Колектив мене підтримав.

По дорозі додому автобус зупинили фанати. Покликали мене і сказали:»всі помиляються, життя на цьому не закінчується". Знаєте, є такий вислів:»є тільки один спосіб піти від критики – нічого не робити, нічого не говорити і бути ніким".

- Ви довго Картали себе через той момент?

- Не знаю, ким потрібно бути, щоб після матчу лягти спокійно спати, ніби нічого не сталося. Я просто не знав, що робити. Розумів, що поправити вже не можу. Як змінити минуле? Воно в тобі сидить, але ти безсилий. Все навколо мені нагадувало про те пенальті.

Однак я знаю, що таке горе – це коли втрачаєш дорогу людину. Це велика біда і біль. Що стосується пенальті, то я теж повинен був змиритися. Я завжди буду жити з цим пенальті. Мене будуть підколювати, я буду згадувати ... це вже історія.

- В одному з інтерв'ю ви сказали, що при зустрічі не потиснули б руку Максимову.


- Не зовсім. За правилами етикету першим руку подає старша людина. Зроблю так, як він. Якщо старша людина буде простягати мені руку, я ніколи не буду відвертатися. Якщо Максимов пройде повз, то я не полізу обніматися і питати як справи, – сказав Баєнко.

Взагалі Максимов дуже важка людина.Багато людей, що з ним працювали не дуже добре про нього відгукуються