30 грудня 2022 09:18

Сергій СТАХОВСЬКИЙ: "Тимощук все розуміє і знає, що в Україну йому дорога закрита"

Фото - Depositphotos.com


Український тенісист Сергій Стаховський розповів про своє ставлення до вітчизняних спортсменів, які їздять виступати в Росію. Також екс-перша ракетка України прокоментував свої стосунки з футболістами Анатолієм Тимощуком і Ярославом Ракицьким.


"Найпатріотичніший спортсмен? Це несправедливий титул. Можливо, один з них, тому що багато хто не виставляють нічого в соціальних мережах. Як ставлюся до спортсменів, які їздять виступати в Росію? Нормально. Це їх рішення - зі спортивної сторони. Кожен сам приймає рішення і веде свою кар'єру. Якщо це спортсмен, який готується за державні гроші, йому платиться якась зарплата або стипендія - це одна справа. А коли спортсмен все життя не отримував підтримки, крім Олімпійських циклів і за медалі, то він сам веде свою кар'єру і її фінансує. У такому випадку він має право сам вирішувати їхати туди чи ні, але повинен також розуміти наслідки свого рішення. Тому що наслідки точно будуть. Коли спортсмен їде виступати в Росію, то повинен розуміти, що може зловити дуже багато негативу, який відіб'ється на популярності в країні.


У мене хороші стосунки з Тимощуком, ми часто спілкуємося. Це було його рішення. Я б так не вчинив. Але коли я був крайній раз в Санкт-Петербурзі - це був 2013-й рік. Він тоді повернувся туди з Баварії. Там зашкалює рівень, на якому його цінують і люблять. Це пов'язано з його виступами за клуб, з його ставленням до команди, до життя. Він ніде не бухав, постійно був професіоналом, він спілкувався з фанатами. Тому я розумію, чому він туди поїхав. Але в Україні сталося таке ставлення до нього, він розумів, на що він йде. Він розумів, що це дорога в одну сторону. Досі спілкуюся з ним, він все розуміє і знає, що в Україну йому дорога закрита. Його історія з іконами? Я навіть не знаю, поняття не маю.


З Ярославом Ракицьким ніколи не спілкувався і напевно не хочу. Тому що він з Шахтаря, це логічно. Плюс він поїхав грати в Росію. Розумію, що він дуже класний футболіст, його не вистачає у складі збірної України. Але він зробив свій вибір і він несе за нього відповідальність", - розповів Стаховський.


Крім того, Стаховський розповів про допомогу українській армії і свої поїздки в зону бойових дій.


"Моя допомога українській армії? Все дуже просто. Можливо, навіть десь соромно за те, що мене там не було. Хтось гинув, загинуло дуже багато людей, у них була хоробрість там бути. У мене цієї хоробрості не було. Тому я допомагав. Тому я повинен робити все, щоб ці люди залишилися живі. Це біль... Всі речі, які там є, це все притупляється. Люди, які знаходяться там півроку-рік, вони вже не відчувають цього тиску. Після того як я повернувся з першої поїздки звідти, У мене три дні боліла голова. Реально розумів, що десь по цій дорозі ми могли не доїхати. Ця напруга важко давалася".