29 грудня 2022 12:01
3

Сергій ПАЛКIН: "Де Дзербі намагається грати першим номером, а Луческу в останній рік вже підлаштовується під суперника"

Генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін дав велике інтерв'ю Shakhtar TV і підвів підсумки 2021 року. До Вашої уваги перша частина бесіди, в якій Сергій Палкін розповів про важливі якості головного тренера, мотивацію, емоції та інше.


- Роберто Де Дзербі вже виграв Суперкубок. Наскільки цей трофей був важливим, враховуючи, що "Шахтар" не вигравав у Суперкубку з 2017 року?


- Завжди важливо виграти трофей, який ти давно не тримав у своїх руках. Для команди і нового тренерського штабу це було серйозною мотивацією, тим більше коли граєш проти метра тренерського штабу Луческу, якого кожен хоче обіграти, і проти "Динамо". Це посилювало роль трофея. Той факт, що ми виграли з досить серйозним рахунком, показали хорошу гру, вважаю, дав досить серйозний поштовх команді і надав впевненості в собі.


- Протистояння Луческу і Де Дзербі триватиме як мінімум до кінця сезону. У цих наставників є щось схоже і в чому їх головна відмінність?


- Зі схожого можна відзначити роботу з молоддю. З точки зору футболу: і той і інший проповідують атакуючий футбол. З точки зору мотивації: Як Луческу, так і де Дзербі – дуже хороші мотиватори. А те, що їх відрізняє, якщо розглядати останній сезон: Де Дзербі намагається грати з будь-яким суперником першим номером, тобто він хоче свою філософію поставити на перше місце і її проповідувати, а Луческу в останній рік вже підлаштовується під суперника, в залежності від сили, змінюючи до нього підхід. Вважаю, в цьому головна різниця між ними. Сьогодні у футбольному прайді з'явилося два альфа-самця, але, як ви розумієте, залишитися повинен один. Я впевнений, що залишиться Роберто.


- Також обидва тренери дуже емоційні. Деякі вболівальники навіть кажуть, що на стадіон варто приходити заради емоцій тренерських штабів біля кромки поля.


- Я згоден. Чесно кажучи, навіть мені кажуть, що я почав по-іншому вболiвати з приходом Де Дзербі – набагато емоційніше. Він заряджає своїм драйвом, своєю емоцією, своєю мотивацією. Як говорив президент клубу, багато хто скоро ходитиме на Де Дзербі.


- Такі емоції-більше плюс або зайва емоційність може шкодити, так як Де Дзербі вже отримував через це видалення?


- Це ж футбол, емоції і шоу. Цікаво, що ти йдеш на футбол і не знаєш, чим все закінчиться, включаючи підсумковий рахунок і реакцію нашого тренерського штабу. Я, наприклад, знаю закулісся всіх розмов перед важливими іграми, але часом мені також страшно, що ж буде. Проте Ти все одно йдеш з певним інтересом і питанням: як же сьогодні все закінчиться? Мало того, що є сам по собі матч, так ще й протистояння між тренерами. Це теж баталія, яку спостерігають вболівальники.


- Інтерв'ю з нашим тренером моментально розлітаються на цитати. Фраза "у нас є серце і яйця" надовго увійде в історію і меми.


- Це все до того ж. Роберто дуже емоційна людина і досить сильний мотиватор. Кожен його меседж після гри для чогось і для когось існує. У той момент потрібно було сказати саме цю фразу, і він розумів, навіщо її говорив і до кого вона ставилася. Це теж цікаво. Зрозуміло, що потім ходило багато розмов, мемів навколо фрази, але це і є футбол, цим він бере і приваблює вболівальників на стадіон.

Ужас... поражаюсь безгармотности переводчика "я почав по-іншому хворіти"... я 100% русскоязычный украинец, но читая такой перевод на "украиском"....
Ребров о футболе Де Дзерби четко все рассказал,но у палкина свое видение)))
сергій пукін знов доводить, що він зовсім не розбирається у футболі!