25 грудня 2021 10:25
1

"А на наступний день мені подзвонив Бєсков...". Журналіст розповів одну історію про Шевченка і анонсував вихід своєї книги про нього

Відомий український журналіст Семен Случевський на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що у нього вийшла нова книга про легенду українського футболу Андрія Шевченка.


- І знову про себе, коханого. Якийсь класик колись сказав: "Найкращий подарунок - книга!"


Точно, особливо, якщо з друкарні якраз до твого дня народження вийшли сигнальні екземпляри твоєї ж книги. Ось передня і задня обкладинка моєї тільки "з печі" книги "ШЕВА".


Я щиро вдячний моїм без применшення співавторам-керівникам і співробітникам видавничого дому "Саміт-Книга" Івану та Ігорю Степуріним, Олексію Біленку, Марку Канарському, Юлії Фоменко, Юлії Запорожченко, а також класикам вітчизняної спортивної фотожурналістики Миколі Бочеку і Павлу Кубанову, що прикрасив мою книгу своїми шедевральними фотоілюстраціями.


Окрема подяка колі Бочеку за персональний подарунок: він щойно надіслав мені фотографію 1995 року, про існування якої я не підозрював. Де я беру інтерв'ю у зовсім юного Андрія Шевченка. Тоді я працював у найпершій футбольній програмі вітчизняного ТБ-"Вутбольний огляд" і зробив великий за хронометражем спеціальний про репортаж про найперспективнішого футболіста пострадянського простору - тоді Андрійка Шевченка, який тоді не досяг ще свого 19-річчя.


Мабуть, розповідь про такий талант багатьох вразив, і мені на наступний день після ефіру подзвонив... сам Костянтин Іванович Бєсков і довго катував мене про це, як він сам сказав "юному даруванні"... Ця бесіда з Бесковим - окрема тема.


Зараз лише зауважу одну деталь. На його запитання, А чи можливий хоча б теоретично перехід Шевченка з "Динамо" (Київ), я його не без єхидства злегка потролив: "Це навряд чи, Костянтин Іванович - ось напевно до Києва з Близького Сходу повернеться Ваш "друг" Валерій Васильович Лобановський. Він точно не відпустить з "Динамо" юного Андрія".


Звичайно, я тоді й гадки не мав, чи повернеться в "Динамо" Лобановський, а він повернувся практично через 1,5 роки - пізньої осені 1996 року. Але, пам'ятаючи про недавнє велике протистояння "Бєсков-Лобановський! - Я не міг відмовити собі в задоволенні так дрібно зіпсувати настрій Костянтину Івановичу, втім, якого я завжди поважав... - написав Случевський.



Между прочим,на иврите,слово шева,обозначает число-7.