22 грудня 2021 20:52

Григорчук розповів про свою автобіографічну книгу

Наприкінці цього року у професійній кар'єрі українського тренера Романа Григорчука сталася знаменна подія - побачила світ його автобіографічна книга "Чемпіон трьох країн". Напередодні мала частина тиражу надійшла в продаж в одному з книжкових магазинів Одеси і в перший же день була повністю розкуплена.


"Ідея написання цієї книги належить співавтору Олександру Шевченку, - сказав в інтерв'ю Meta-ratings.com.ua Роман Григорчук. - Коли він мені подзвонив з цією пропозицією, я зовсім не був до цього готовий. Але через якийсь час, подумавши і проаналізувавши, я погодився. Спочатку вважав, що процес написання книги буде довгим, проте робота співавтора виявилася досить оперативною. Ясна річ, ми багато працювали, кожен раз щось коригуючи. В підсумку, повторюся, все вийшло значно швидше, ніж я очікував і планував. Не сказав би, що в роботі були якісь труднощі. Навпаки: вона була приємною, так як сам дзвонив багатьом людям, щоб з максимальною точністю відновити в пам'яті ті чи інші події і їх деталь. Було також приємно повернутися до спілкування з тими людьми, з якими спілкувалися мало або дуже давно. Завдяки цьому процесу з'явилося багато позитивних моментів, які нагадували мені про приємні події в моєму футбольному житті - як гравця, так і тренера. У книзі описано все –i латвійський період, і український, і азербайджанський, i казахстанський, і білоруський».


За словами Григорчука, перша частина тиражу, що надійшла в продаж, має його особистий автограф.


"Для цього я готовий був витратити багато часу, так як розумію, що для багатьох людей це буде хорошим моментом. Готовий до того, щоб і чергова частина тиражу потрапила до читачів з моїм автографом. Не фотокопій, а реально поставленим моєю рукою. Щоб люди розуміли, що все це від душі".


Книга "Чемпіон трьох країн" вийшла накладом в 1.000 примірників, в ній 457 сторінок.