19 грудня 2021 13:46
1

Леонід КУЧУК: "У мене не було 40 млн доларів на покупку футболістів"

Головний тренер "Руху" Леонід Кучук згадав про те, як очолив львівську команду вперше.


"Я фактично почав будівництво будинку з нульового циклу. Є якийсь матеріал і є будівельники, які не зовсім кваліфіковані. У мене не було 40 млн доларів, у мене не було навіть 10 тисяч доларів на покупку футболістів. У мене не було ні медичного центру, ні лікаря, ні роздягальні. Ми перебували на стадії становлення. У нас не було футбольного поля – головного інструменту.


Є вже цілі легенди, пов'язані з футбольним полем у Дублянах. Я пропонував купити пожежний автомобіль, який поливав би поле. Я знаю, скільки пожежних машин потрібно для поливу поля, щоб футболісти не отримували травм під час тренувань.


Це була моя ініціатива, щоб зрушити людей, які відповідали за футбол. Я зрушив всі процеси в клубі, пов'язані з футболом. Я прекрасно розумів, що поки я залишаюся в клубі – це викликає негатив у багатьох, крім Григорія Петровича.


Це було важко психологічно, як і будь-якому фахівцеві, який перебував на вершині футбольної кар'єри, опуститися до рівня, коли нічого немає. Але я зміг це зробити. Я перевірив себе. Надалі, "Рух" став дуже сильно розвиватися. Це зрушило все керівництво клубу. Зараз ми працюємо, як єдина команда", - сказав Кучук.


Фото - ФК "Рух"

сколько "Я" в таком маленьком тексте и лишь в скользь один раз упоминание владельца клуба. ощущение, что Кучук прям своими руками кирпичи в академии укладывал и со своей ЗП игрокам/сотрудникам ЗП платил.