17 грудня 2021 23:27
1

Андрій ВОРОБЕЙ: "Збірна України - фаворит своєї групи у Лізі націй"

Відбулося жеребкування третього в історії розіграшу Ліги націй. Збірна України перебувала у першому кошику другого за силою дивізіону у цих змаганнях. У підсумку підопічні Олександра Петракова наступного року зустрінуться з командами Шотландії, Ірландії та Вірменії. Нагадаємо, що переможець групи виходить у дивізіон А, а збірна, яка посяде останнє місце в квартеті, опускається в дивізіон С. Про перспективи «Синьо-жовтих» у цьому турніру сайту bookmaker-ratings.com.ua розповів колишній нападник збірної України Андрій Воробей.


— Андрію, як ви сприйняли підсумки жеребкування Ліги націй для збірної України?


— У дивізіоні В, в якому перебуває збірна України, всі суперники практично одного рівня, хтось трохи сильніший, хтось трохи слабший. Проте, враховуючи потенціал команд і те, як «Синьо-жовті» останнім часом виступають, вважаю, що у компанії Шотландії, Ірландії та Вірменії наша збірна фаворит.


— Гучна заява.


— Звичайно, якщо говорити про шотландців та ірландців, то в якому б стані не перебували ці команди, вони битимуться до кінця, це в них у крові. На виїзді по-футбольному неприємно грати із такими суперниками. Технічно, що відрізняє нашу збірну від цих опонентів, грати буде складно, там буде боротьба на кожній ділянці поля, тому дуже важливо в таких поєдинках проявляти характер.


— Збірна Шотландії має бути вам знайома.


— Так. Я грав проти цієї команди у відборі до Євро-2008. Пам’ятаю, що в Києві на НСК «Олімпійський» ми виграли — 2:0, а в гостях програли — 1:3. А ось подробиці цих зустрічей у мене в пам’яті чомусь не відклалися (усміхається).


— Зате Вірменію ви маєте добре пам’ятати…


— Одного разу ми з ними мало не щороку грали. Найчастіше матчі з ними також були непростими. Наскільки я пам’ятаю, вірменам ще жодного разу не вдавалося обіграти збірну України. Так, мені вдавалося забивати цьому супернику у відбірному турнірі ЧС-2002. У Львові ми тоді перемогли з рахунком 3:0.


— 2022 рік для збірної України пройде під знаком зустрічей із шотландцями?


— Справді. Так що вже зараз потрібно починати вивчати цю збірну. Найважливіший матч відбудеться у березні у плей-оф відбірного турніру ЧС-2022, але й поєдинки Ліги націй теж будуть важливими, оскільки хочеться, щоб у наступному розіграші «Синьо-жовті» знову опинилися у найвищому дивізіоні цього турніру. Гадаю, що команді Олександра Петракова це цілком до снаги.

Якби не вiрогiднiсть санкцiй вiд УЕФА, варто було взагалi бойкотувати цей турнiр. Напевно, ми проиграли б швейцарцям, але це був би програш, а не гвалтування.