5 грудня 2021 19:27

Олег САЛЕНКО: "Навіщо "Шахтарю" і "Динамо" цей цирк?"

У 17-му турі чемпіонату України продовжилася Заочна суперечка за лідерство між "Динамо" і "Шахтарем", а також битва за третю позицію в турнірній таблиці. Враженнями від матчів цього ігрового уїк-енду в інтерв'ю Footboom поділився екс-гравець "біло-синіх" Олег Саленко.

- У цьому турі мене здивували арбітри, які із задоволенням карали суперників "Шахтаря" і "Динамо", хоча наші гранди і без того сильніші, - зазначив Саленко. - Динамо, навіть незважаючи на проблеми з якістю поля, грало краще і гостріше "Вереса", і виграло б без всяких пенальті. До того ж, вважаю, що ніякого 11-метрового в епізоді з Гармашем не було. Більш того, якщо вже рефері поставила цю "крапку", і динамівці забили, навіщо змушувати всіх смикатися і нервувати, придумавши перебивання? Таким чином з футболу робиться посміховисько. Мені всі знайомі кажуть: що за цирк? "Динамо "і без цього пенальті скористалося трьома помилками футболістів"Вереса". На жаль, це рівень команди з Рівного... Три грубих промахи, - як подарунок для киян. На жаль, прогресу "Динамо" це не сприяє.


- Як і, напевно, "Шахтаря" , який розгромив "Львів"…


- Вже сам результат цієї зустрічі - цирк. Незрозуміло, що з суддівством діється. І тут незрозуміло, навіщо так тиснути на "Львів", який, не сумніваюся, все одно не встояв би під натиском"гірників". Мене здивували не стільки пенальті у ворота гостей і офсайди, скільки видалення гравця "Львова". Була ж показана жовта і поставлений 11-метровий. Яка там червона? Навіщо остаточно ламати гру? Дуже складно все це зрозуміти.

- Які проблеми у "Динамо" і "Шахтаря" найбільш очевидні перед матчами 6-го туру Ліги чемпіонів?


- Нашим грандам потрібно ще хоча б якісь очки набрати. Сподіваюся, "Шахтар" візьме реванш у "Шерифа", а ось "Динамо" в Лісабоні доведеться складно. "Бенфіці" потрібна перемога, і вона включить обороти на повну. Думаю, киян виручить тільки грамотна гра від оборони і Вербич - на вістрі. Добре, що Беньямін повноцінно повернувся. Тепер його можна ставити центрфорвардом. Що стосується "Шахтаря", то якщо вдома "Шериф" не обігравати, то куди далі... Проблема "гірників" в тому, що досі вони вважають за краще вільно гуляти по полю, а Де Дзербі хоче змусити їх відпрацьовувати в обороні. Відтепер завдання для Де Дзербі звучить так: стати чемпіоном України і потім вийти в групу Ліги чемпіонів. Наскільки мені відомо, якщо італієць щось не виконає, відразу вилетить з клубу…

- Боротьба за бронзу в УПЛ зараз цікава?


- У бронзовій гонці мені більше за інших подобається "Ворскла", яка не просто бореться, а грає. "Рух" полтавці не змогли перемогти - це втрата ... але суперник не давав команді Максимова грати і сам не особливо процвітав у творенні. Більше трьох чистих передач "Руху" зробити не вдавалося, та й забивати там нікому. Справжня битва за третє місце почнеться в наступному році, після того, як "Ворскла", "Зоря" і "Дніпро-1" здійснять трансфери. Знаю, що полтавці планують посилитися, а ось, як і ким збирається поповнити свої ряди "Зоря" незрозуміло. "Дніпро-1" буде дуже залежати від кадрових ротацій – невідомо, що буде з орендами футболістів і чи вдасться зберегти лідерів команди.