26 листопада 2021 21:55

Головний тренер "Миная": "Кожен поважаючий себе футболіст мріє зіграти з динамівцями"

У 16 турі чемпіонату УПЛ "Минай" прийматиме 27 листопада "Динамо". І хоча закарпатці знаходяться в нижній частині таблиці, вони зарекомендували себе в цьому сезоні "міцним горішком".


В ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua головний тренер "Миная" ігор Леонов поділився очікуваннями від майбутнього матчу з киянами і розповів, за що оштрафував Селезньова.


- Ігоре Івановичу, позавчора ваші підопічні проводили пропущений матч - з "Колосом", чи не позначиться це негативно на фізичному стані футболістів "Миная" в суботньому поєдинку з підопічними Мірчі Луческу?


- Не думаю, турбує інше: у двох останніх домашніх поєдинках - з "Інгульцем" і "Колосом" ми награли на перемогу, але в підсумку, змушені були обмежитися нічиїми. Особливо прикро за втрату очок у матчі з ковалівцями, коли пропустили на шостій компенсованій хвилині . Ось чому трохи переживаю, як би ці відносні невдачі не позначилися негативно на психологічному стані підопічних. Втім, наш черговий суперник - "Динамо", не з тих на кого потрібна додаткова мотивація. Кожен поважаючий себе футболіст мріє зіграти з динамівцями, саме такі поєдинки і дають відповідь на питання, чого ти стоїш насправді, над виправленням яких вразливих місць необхідно працювати.


- Розраховуєте з "Динамо" зіграти в оптимальному складі?


- Так, травмованих і дискваліфікованих - немає.


- Ваш попередник - Василь Кобін перед початком сезону поставив перед підопічними завдання: набрати 50 очок. А ви ставши біля керма "Миная" на підкорення яких рубежів націлювали нових підопічних?


- Знаєте, для мене головне допомогти "Минаю" зберегти "прописку" в елітному дивізіоні. Тоді буду вважати свою місію виконаною.


- На скільки розрахований ваш контракт з "Минаєм"?


- До кінця сезону. Далі все буде залежати від того, на якому місці фінішуємо.


- Який "спадок" вам дістався від Василя Кобіна?


- Команда досить збалансована і добре навчена.


- За стилем "Минай" підходить вашій ігровій філософії?


- На це питання я дам конкретну відповідь після закінчення сезону.


- Чи відповідає дійсності інформація, що президент ФК "Минай" Валерій Пересоляк охолов до команди і у клубу є заборгованості перед футболістами і тренерами по зарплаті?


- Навіть не знаю, хто займається цією дезінформацією. Перед матчем з "Колосом" я зустрічався з Валерієм Івановичем і він підтвердив, що його ставлення до "Минаю" залишається колишнім. Немає затримок і по зарплаті, скоріше, затримка за нами, що не перемагаємо.


- Тепер прокоментуйте з'явилися в ЗМІ повідомлення, що самий іменитий гравець "Миная" Євген Селезньов бурхливо відзначав у ресторані забитий гол у ворота "Інгульця", навіть взяв участь у бійці і тому пропустив через це одне з тренувань перед поєдинком з "Колосом".


- Хоча Селезньов - капітан команди, але в "Минаї" немає недоторканних. І якби у мене була інформація, що Євген порушив спортивний режим, то він був би серйозно покараний. А так це все чутки. Втім, днями Селезньов таки був оштрафований за те, що тренувався разом з боксерами. Повторюю, по відношенню до виконання своїх обов'язків у мене до нього немає претензій.


- Однак у матчі з "Колосом" Євген на другий тайм не вийшов.


- Просто ми вирішили дещо поміняти тактичну схему, тому в перерві замінили Селезньова Дмитром Білоногом, а Богдана Коваленка - Данилом Книшем. І не прогадали, незабаром "заробили" пенальті, відкрили рахунок. На жаль, не вистачило декількох секунд, щоб записати в свій актив таку потрібну вікторію.


- На ваш погляд, Селезньову вдасться стати найкращим бомбардиром чемпіонату УПЛ?


— Складне питання. Принаймні, Євген налаштований рішуче і не шкодує себе, як на тренуваннях, так і в грі.


- Попереду у вас матч з "Динамо". Вам доводилося перемагати киян, коли виступали за "Шахтар" і тренували "Іллічівець"?


- Перемоги були, навіть одного разу пощастило забити, правда, тоді - в 1989 році все закінчилося внічию 3:3. А от коли тренував маріупольців, то двічі програли динамівцям. Може пощастить перервати цю невдалу серію завтра.


Фото - ФК "Минай"