26 листопада 2021 10:19
2

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. З прокляттям на майбутнє

Чорний тиждень, який визначив, що уперше за останніх чотирнадцять років (з сезону 2007/08) в України не буде жодного представника у єврокубковій весні.


Усі відносно України цього тижня пішли у плюс. Росія – на три очки (0,6 бала за конвертацією таблиці коефіцієнтів), Шотландія – на чотири очки (0,8 бала за конвертацією таблиці коефіцієнтів; 0,4 за перемогу "Рейнджерса" + 0,4 бонусних балів), Австрія – на три очки (0,6 бала за конвертацією таблиці коефіцієнтів; 0,4 за перемогу ЛАСКа + 0,2 бонусних балів) (ці країни відірвались від України у загальній таблиці), Бельгія – на три очки (0,6 бала за конвертацією таблиці коефіцієнтів; 0,2 за нічию "Генка" + 0,2 за нічию "Антверпена" + 0,2 бонусних балів), Сербія – на два очки (0,5 бала за конвертацією таблиці коефіцієнтів) (ці країни скоротили відставання від України у загальній таблиці). Але найприкріше, мабуть, інше.


Зі щільної групи конкурентів (Шотландія, Австрія, Росія, Бельгія, Сербія, Україна) навесні не буде тільки нас – це уже офіційно. Маленьку втіху можна знайти у тому, що "Зеніт" з Росії, "Рейнджерс" і "Селтік" з Шотландії, які вже забезпечили собі вихід з групи, потрапляють не одразу до 1/8 фіналу, а до 1/16-ої, де не дають очок за результати матчів, лише бонус у випадку подолання стадії. На останній тур групового раунду залишається інтрига щодо "Црвени Звезди" (1/8-ма або 1/16-та), "Партизана" (1/16-та або нікуди), "Спартака" (1/8-ма, 1/16-та або нікуди), "Локомотива" (1/16-та або нікуди), "Генка" (1/16-та або нікуди), "Рапіда" (1/16-та або нікуди), "Брюгге" (1/16-та або нікуди), "Зальцбурга" (1/8-ма, 1/16-та або нікуди).


"Антверпен" та "Штурм" точно вилітають.


Нині маємо коефіцієнт 3,800. Навіть якщо додати максимум від "Динамо", "Шахтаря" та "Зорі" в останньому турі, то це буде рівно п'ять. Найгірший показник за останніх чотирнадцять років (мінімум). І він "світитиметься" у нашій таблиці коефіцієнтів протягом найближчих п'яти років.


***


У сезонному рейтингу (коефіцієнт 2021/22) Україна на 25-му місці, з конкурентів за спиною тільки Росія (29-те місце). Вона чи не єдина, хто може опустити нас нижче.


***


Наступний тур – за два тижні. Там вимальовується відносно простий розклад ("Бенфіка", "Шериф" і "Буде-Глімт"). Тож чому б не гримнути дверима?


Рыба гниет с головы (Павелко).
У футбол треба грати, а не ходити по полю і катати м'яча