23 листопада 2021 09:21

"Він зробив свій вибір і точки повернення вже немає". Федецький про можливий виклик Ракицького до збірної України після зміни чемпіонату

Колишній захисник Дніпра і Шахтаря Артем Федецький поділився думкою про Ярослава Ракицького, який виступає в чемпіонаті Росії.


У недавньому інтерв'ю Ракицький знову підняв тему його невизова в збірну України, заявивши, що з приходом Олександра Петракова замість Андрія Шевченка для нього нічого не змінилося. Українського захисника Зеніту як і раніше ігнорують у національній команді.


Артем Федецький ексклюзивно для Fanday.net висловився про дану ситуацію.


Ракицький знав на що йшов, коли переходив у Зеніт


- Сьогодні читав інтерв'ю Ярослава Ракицького, де він знову піднімав тему, що його не викликають до збірної України. Як вважаєте, чи потрібно поміняти щось в цьому плані для українських гравців, які виступають в Росії?


- Нам нічого не треба міняти. Це Ракицькому потрібно міняти. Ми ж розуміємо, чому Ярика не викликають до збірної України. Він знав на що йшов, коли переходив в Зеніт - йому закривається дорога в збірну. За нинішньої ситуації, яка діється в країні, коли Росія розгорнула війну проти України на сході, у людини повинні бути якісь моральні принципи, повага до своєї батьківщини і народу.


Звикли говорити, що футбол поза політикою. Раніше так і було, і те, десь перетиналося. А зараз політика пов'язана з усім. Так, ніхто не воює на полі, але є якісь людські принципи, в яких не можна переходити межу.


Час Ракицького вже минув


- Ви б могли поставити себе на його місце?


- Я б так ніколи не вчинив. А ці всі відмовки "годувати сім'ю" - маячня. Футболісти - небідні люди. Це все голимі відмазки, які нікому нецікаві. Якби футболісти поїхали на схід України, поспілкувалися там з хлопцями, підтримали їх, думаю, що після цього десь в душі їх почали б кішки гризти. Я був там кілька разів і розумію, яке там життя — справжнє. Всі один за одного, прикривають.


А переходити в чемпіонат Росії... Я не можу, у мене зовсім інші моральні принципи. Мене так виховали батьки. Я виріс в Україні і завжди буду любити цю країну.


Проти Ракицького нічого не маю і не засуджую його. Я вважаю Ярика дуже сильним футболістом і непоганою людиною, але у нього є свої принципи, якими він керується. З мого боку буде негарно нав'язувати йому мою думку.


- Як думаєте, якби Ракицький змінив чемпіонат, його могли б викликати в збірну України?


- Думаю, ні. У всіх є такий час, який проходить, і час Ярика вже минув. Він зробив свій вибір і точки повернення вже немає.