20 листопада 2021 08:08
2

Олександр БАБИЧ: "Вболівальники "Чорноморця" десь мають рацію щодо фарм-клубу "Динамо", але це точно не вина Юрія Мороза"

Екс-наставник "Чорноморця" і "Маріуполя" Олександр Бабич в бесіді з кореспондентом Footboom проаналізував матч одеситів проти "Динамо". Нагадаємо, керівництво киян дозволило орендованим в Одесу футболістами, яких в "Чорноморці" 16 осіб, зіграти проти клубу-правовласника. Тим не менш, це не врятувало "моряків" від розгромної поразки 1:6 в номінально домашньому матчі на стадіоні імені В.Лобановського.


"Думаю, однозначно правильно те, що "Динамо" дозволило своїм орендованим гравцям зіграти проти себе. Але справа в тому, що такі дії клубів-правовласників повинні надалі набувати системного характеру, а не бути в ролі рідкісного виключення з правил.


Незважаючи на дозвіл киян, ряд основних орендованих гравців, які виступають зараз у складі "Чорноморця", з якихось причин не змогли сьогодні зіграти - той же Цитаішвілі, Смирний. Також незрозуміло, чому з перших хвилин не вийшли на поле Кадірі, Кравченко. Адже саме цих гравців одеситам якраз і не вистачало, ті, що були на полі, елементарно "попливли", в діях молодих хлопців був цілковитий хаос. Абсолютно не можна було зрозуміти, яка конкретна мета стоїть перед командою, за допомогою якої тактики футболісти збираються її досягати. Для досвідчених динамівців розібрати весь цей розбалансований механізм на запчастини не склало труднощів.


Звичайно, не могло не зіграти роль те, що на тренерській лавці був відсутній Юрій Мороз. Якому і без того зараз непросто, враховуючи, який на нього зараз здійснюється тиск, у тому числі з боку вболівальників "Чорноморця", які вважають, що команду перетворюють на фарм-клуб "Динамо". І їх теж можна зрозуміти, і будемо відверті – вони по-своєму десь мають рацію. Але нинішня ситуація в "Чорноморці" - це питання виживання клубу, який змушений вибирати і використовувати певну модель, щоб залишитися на плаву. І, ясна річ, це йде врозріз з тим, що хочуть бачити вболівальники одеської команди.


Але в цьому точно не винен Юрій Мороз. І я його дуже добре розумію, як тренер, який в недавньому минулому сам був у подібній ситуації в "Маріуполі". І приємно усвідомлювати, що навіть з таким "Маріуполем" нам вдавалося відбирати очки у "Шахтаря". Упевнений, що дозволь "Шахтар" тоді, як зараз "Динамо", вільно використовувати проти себе всіх орендованих футболістів, результати з "гірниками" були б куди більш гучними. Знову ж таки, чому я кажу "вільно використовувати". Справа в тому, що в контракті у таких футболістів була прописана сума – не буду називати, яка, але дуже велика – заплативши зі своєї кишені яку гравець мав право зіграти проти свого клубу-правовласника, в даному випадку – проти "Шахтаря". Так що говорити про якусь категоричну заборону не доводиться.


У будь-якому випадку, налаштовувати на такі ігри проти свого клубу нікого не треба, навіть навпаки – хлопці були настільки заведені, що особисто мені доводилося деяких навіть заспокоювати. Я думаю, що якщо в наступній грі, яка, як відомо, повинна пройти в Одесі, "Динамо" також дозволить грати належать клубу гравцям, то ми, по ідеї, повинні побачити в їх виконанні вже зовсім інший футбол. Хвилювання, плюс відсутність досвіду в київському матчі зіграли вирішальну роль", - резюмував Олександр Олександрович.

Хтоб казав.
Мовчи вже собі в тряпочку, помаранчево-чорну
Так, так. Це вина Рината Ахметова.