19 листопада 2021 08:13

Фабрегас - про Конте: "Я грав у фіналах турнірів, а цей мужик говорить мені, куди пасувати!"

Півзахисник "Монако" Франсеск Фабрегас розповів про спільну роботу в "Челсі" з головним тренером "Тоттенхема" Антоніо Конте.


"Вперше побачив людину, яка точно знала, чого він хоче, — наводить слова Фабрегаса CBS Sports. - Я немов ходив до школи. Чесний слово, Конте пояснював кожен етап, від введення м'яча воротарем до гольового удару, пояснював кожен крок, буквально кожен".


За словами півзахисника, принципи тренера відрізнялися від його, і спочатку йому було важко.


"Багато бігу, висока інтенсивність, тривалі тренування, по два заняття в день, та ще й робота в залі. Я завжди виходив з власних навичок, я відправляв м'яч туди, де, як мені здавалося, він повинен створювати найбільшу небезпеку. Я працював з тренерами на кшталт Гвардіоли, який ставив позиційну гру, але дозволяв в рамках загальної концепції діяти вільно. При Конте ж ніякої свободи не було взагалі. Він сам говорив мені, куди пасувати. Я грав у фіналах турнірів, а цей мужик говорить мені, куди пасувати! Все це було схоже на ідеальний механізм. Ні краплі свободи, зате усi чітко розуміли, що потрібно робити. І мені це дуже допомогло", - сказав він.