18 листопада 2021 18:37
1

Ігор СУРКІС: "Якщо хтось вважає, що це я влаштував Мороза в "Чорноморець", то він сильно помиляється"

Президент "Динамо" Ігор Суркіс прокоментував для патреон "ТаТоТаке" дозвіл орендованим "Чорноморцю" футболістам зіграти з київським клубом і перенесення цього матчу до Києва.


- Наш патрон Владислав і багато передплатників цікавляться: так все ж, чия була ідея - дозволити орендованим "Чорноморцем" футболістам грати проти "Динамо"?


- А які є версії?


- Мої джерела кажуть, що це особисте рішення Мірчі Луческу.


- Абсолютно праві ваші джерела. Я в усе, що стосується організації матчу з "Чорноморцем", взагалі не влазив. Ми і про перенесення матчу до Києва домовилися на прохання Луческу, тому що ми всі пам'ятаємо, чим закінчилися наші виїзди до Маріуполя. Головний тренер міг повезти на один з двох матчів другий склад? Міг. Погодьтеся, ми б могли собі це дозволити і, швидше за все, це б не позначилося на результаті. Але Луческу, як максималіст, обидва рази повіз до Маріуполя основу. На неї випало велике навантаження, і ключові гравці втомилися. Як результат - не найкращий стан у матчі з "Барселоною". Адже ми і другу гру з маріупольцями хотіли перенести в столицю, але не вдалося.


- Тепер хочете розвантажити команду перед матчем проти "Баварії" 23 листопада?


- Шанси продовжити євросезон в Лізі Європі, нехай і теоретичні, у нас залишаються. Потрібно чіплятися. Ми подали запит в "Чорноморець", і нам пішли назустріч. Зіграємо з одеситами на стадіоні "Динамо". Поле, до речі, там зараз супер.


- Давайте повернемося до ситуації з орендованими. Зазвичай у наших грандів прописаний пункт про вартість участі орендованих гравців у матчах проти них. Середня такса, як я зрозумів, приблизно 5 мільйонів гривень. В орендних угодах ваших гравців, які виступають в Одесі, такого немає?


- Нічого подібного не прописувалося, тому що мова йде про зовсім ще молодих хлопців. Вони абсолютно необстріляні, їм потрібно пограти на вищому рівні. "Чорноморець" - відмінний варіант, тим більше, що в цій співпраці був зацікавлений і президент клубу Леонід Клімов, який взяв на себе частину зарплат гравців. І навіть якщо "наші" одесити не створять у п'ятницю конкуренції, ми не можемо позбавити їх шансу проявити себе на очах у Луческу. Якщо вони сильніші за тих, хто грає в "Динамо", то заради бога – нехай буде ротація. Взимку або влітку поміняємося складами. Хтось поїде до Одеси, а хтось повернеться до Києва.


У кожного футболіста - свій шлях. Скажімо, Скорко та інші вирішили відправитися в "Чорноморець", а ось Вівчаренко – залишився в "Динамо". Мороз, будь його повна воля, взагалі хотів продовжувати роботу з усіма колишніми підопічними по команді U-21. До слова, якщо хтось вважає, що це Суркіс влаштував Мороза в "Чорноморець", сильно помиляється. Я про це призначення дізнався від самого Юрія Леонтійовича, коли він прийшов в мій кабінет і повідомив про те, що його запросив Клімов.


- Чуток навколо цієї вашої співпраці вистачає. Думають і говорять про це всяке.


- Хай кажуть. Фарм, не фарм. Люди не розуміють, що завтра ситуація може помінятися і в тому ж "Чорноморці" нікого з динамівців не залишиться. Ви пам'ятаєте ситуацію в "Колосі"? Там було п'ять наших діючих гравців і приблизно стільки ж тих, хто був у "Динамо", але з різних причин не заграв – Лисенко, Петров, Мілько, Оріховський. Але при цьому ніхто не говорив, що Ковалівка – це фарм. "Колос" не хоче користуватися орендованими у "Динамо" гравцями? Це його право. А правильно це чи ні – покажуть результати. Деякі висновки можна робити вже зараз.


До питання про фармах. Дивіться: у нас в країні працюють дві сильні академії – в "Динамо" і в "Шахтарі". Давайте додам: ще щось накльовується в "Дніпрі-1". Так чи можна дивуватися, що вихованцями цих шкіл користується більшість клубів? І як це пов'язано з тим, хто де грає. Наприклад, мені абсолютно без різниці, де грають "Маріуполь" і "Шахтар".


- Але всім дуже небайдуже, де зіграють у другому колі "Динамо" і "Чорноморець".


- Є варіанти?


- Принаймні, два. Не забувайте, що стадіон "Динамо" числиться резервною ареною "Чорноморця" в заявці на сезон.


- І?


- Логіка проста: якщо перший матч моряки грають на своєму стадіоні, нехай і не в Одесі, то другий – грається на вашому, тобто – на "Олімпійському".


- Матч другого кола між "Динамо" і "Чорноморцем" відбудеться в Одесі. Я вам говорю про це офіційно.


- Сенс віддзеркалити календар в тому, щоб уникнути перельоту?


- Переліт не такий вже складний і дуже недовгий. Одеса - прекрасне місто, там відмінні готелі і так далі. Але у нас більшість гравців приїдуть після матчів першої та молодіжної збірних. Їх настрій і стан незрозуміло. А вже 19-го грати проти "Чорноморця". Один день без перельотів, переїздів, розселень – в нашій позиції фактор важливий, – сказав Суркіс.

Якщо позиція адміна - прорашківська, на сайт більше не буду заходити!
Позиція незмінна:
путін - @уйло!
рашка- агресор!
Уткін - на куй!