18 листопада 2021 16:44

"Поки "Минай" не виграє, він дійсно може не виплатити зарплату". Кополовець про характер президента клубу Пересоляка

Вчора в українських футбольних ЗМІ з'явилася інформація, що президент Миная Валерій Пересоляк прийняв рішення не виплачувати гравцям заробітну плату за жовтень.


Нібито мотивами таких заходів є поразка команди Маріуполю (0:2) в 14-му турі УПЛ, яке стало вже сьомим в поточному сезоні. При цьому Минай не знає смаку перемог у всіх турнірах з 31 липня (1:0 над Олександрією).


З метою розібратися в ситуації FanDay.net звернувся за коментарем до колишнього гравця та спортивного директора закарпатського клубу Михайла Кополовця.


"Якщо немає результату, Пересоляк ображається, злиться"


- Михайле, вчора в українських ЗМІ з'явилася інформація, що через програш Маріуполю (0:2) президент Миная Валерій Пересоляк вирішив не виплачувати футболістам зарплату за жовтень місяць.


- Ну я чув таке, але мене немає всередині команди, я не можу сказати, що там відбувається.


- Як ви вважаєте, це на нього схоже?


- Думаю да. Думаю так, тому що це людина, яка любить емоції, коли немає емоцій — він холоне. Правильно написали, те, що я бачу, то звичайно таке може бути. Якщо немає результату, він ображається, злиться, може поки команда не виграє дійсно не виплатити зарплату, таке може бути.


"Місяць немає зарплати - це що, катастрофа?"


- А як в цілому йде фінансова ситуація в Минаї, чи існують борги?


- Наскільки я знаю, там боргів великих немає, це сто відсотків, це я знаю точно. Але ось що там Бебех (журналіст Роман Бебех нещодавно поділився інсайдерською інформацією про охолодження Пересоляка до Минаю, — прим. FanDay.net) каже, штовхає фрази, що президент кинув команду або не хоче платити. Але так боргів же немає, ну місяць може. Наскільки я знаю, наприклад, 10 числа повинна була бути зарплата. Борги на тиждень-два, я не вважаю, що вони є великою проблемою.


Коли буде два-три місяці, звичайно, це велика проблема, але з чого роздулася така інформація. Місяць немає зарплати-це що, катастрофа? Звичайно, може бути, що президент не виплатив зарплату, але футболістам потрібно просто виграти матч (проти Інгульця 21 листопада, - прим. FanDay.net) і я думаю, що він позакриває всі борги, там немає великих боргів, це точно.


- Як ви вважаєте, чи може Пересоляк припинити фінансувати Минай і кинути його?


- Думаю, що це не та людина, які кине команду, тому що він любить команду. Розумієте, що таке команда? Команда - це його бренд, який він створив. Футболісти розбіжаться, а команда його. Я не думаю, що він кине. Хіба що команда, не дай бог, вилетить і у нього не буде стимулу це робити. Він людина настрою.


Якщо немає результату, то, напевно, будь-який президент таким буде. Йому просто перестає це бути цікавим. Але там немає боргів у два-три місяці, щоб роздувати такий скандал, що "команди не буде, він охолов". Це його команда, він вже дав коментар, що проблем не буде.