17 листопада 2021 20:44

"Справою Хачеріді" в CAS займеться один з босів "Ювентуса"

ФК "Динамо" (Брест) подав апеляцію до спортивного суду Лозанни з метою домогтися скасування рішення ФІФА, що задовольнила позов українського захисника Євгена Хачеріді.


Згідно з вердиктом палати суперечок ФІФА, винесеним раніше, "Динамо" (Брест) зобов'язаний виплатити Хачеріді 1 мільйон доларів в якості компенсації за порушення клубом контрактних зобов'язань.


Як розповів в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua спортивний юрист, керівник "ISKOR Sport Lawyers Agency" Ілля Скоропашкін, Білоруський клуб скористався правом оскаржити це рішення в CAS.


"Мотивування позиції білоруського клубу займає кілька сторінок. Не хотів би давати прогнози щодо ходу даного процесу. Зазначу лише, що нам навряд чи варто чекати швидкого рішення. Терміни розгляду навіть простих справ в CAS складають в середньому близько півроку. У більш складних випадках процес затягується на значно більший відрізок часу.


Справа розглядається одноосібним арбітром, а не колегією з трьох арбітрів, як це часто буває. Цим арбітром виступає італієць Чезаре Габазіо".


Чезаре Габазіо є експертом зі спортивного права. У 1994 році він отримав ступінь магістра корпоративного права в університеті Бокконі в Мілані. У січні 2021 року він увійшов до складу керівництва туринського "Ювентуса", займаючи пост генерального юрисконсульта. Паралельно Габазіо веде судові справи в якості арбітра CAS.