17 листопада 2021 10:47
1

Олександр ПРИЗЕТКО: "Ключовим епізодом у Зениці став сейв Бущана"

Учора перемоги збірної України над Боснією та Герцеговиною (2:0) та Франції над Фінляндією (2:0) дозволили команді Олександра Петракова пробитися у плей-офф відбіркового турніру ЧС-2022. На цю тему zbirna.com поспілкувалася з колишнім півзахисником синьо-жовтих Олександром ПРИЗЕТКОМ.


— Олександре, у Зениці вце було справедливо?

- Так. А переломним моментом став сейв Бущана на останній хвилині першого тайму. Я не кажу, що Україна не виграла б, але заряд на гру боснійців був таким, що другий тайм міг би вийти нервовішим, ніж був. У господарів були футболісти, які непогано поводяться з м'ячем, а нам треба було б розкриватися. Футболісти у білих футболках мене здивували своїм настроєм. Я не очікував, що вони будуть настільки мотивованими на матч, який нічого для них не означає.


— У збірній України багато технічних атакуючих футболістів, але до штрафного майданчика Боснії у першому таймі було просто нереально пробитися. Чому?

- Боснійці добре, компактно оборонялися, вся команда сідала за лінію м'яча, простору на половині поля суперника практично не було. Наприклад, Ярмоленко один опонент зустрічає, а другий одразу страхує. Тяжко було шукати вільні зони, але при цьому синьо-жовтим все одно вдавалося створювати небезпеку біля воріт супротивника. Для нашої команди на кону стояло багато, тому часом доводилося діяти напевно без особливого ризику.


— До забитого м'яча Зінченка теж багато чого не виходило. Сумніви у успіху у вас не виникали?

— Чесно, я вірив, що один м'яч збірна України точно заб'є. Я маю на увазі переможний гол, була якась внутрішня впевненість.


— Заміни від Олександра Петракова були в точці?

— Це, в принципі, стало запорукою успіху. Вийшов Довбик, який може скористатися простором і Шапаренком, який вміє віддати своєчасний пас.


— За результат поєдинку в Гельсініки переживали?

- Переживав. І тут теж вся річ у мотивації. Втім, Франція показала себе з найкращого боку. Команда Дідьє Дешама вийшла на поле не допомагати комусь, а продемонструвати свої професійні якості. У Фінляндії та Боснії були кубкові ігри та їх виграли найсильніші.


- Збірна України пройшла відбірковий турнір без поразок. Команда заслужила принаймні вихід у плей-офф?

- Так. Звичайно, було багато невиправданих втрат у минулому відбірному турнірі у матчах із суперниками, яких ми мали обігравати. Але важливо, що в плей-офф ми вийшли за кількістю набраних очок, а не займаючись підрахунком різниці м'ячів.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото - ФК Металiст 1925

Призетко был Очень техничным футболистом